livet med barn

Sportstjärnan i kritiskt tillstånd – räddade sina barn från att drunkna

Peyton Hillis barn till vänster och till höger Peyton själv i sina amerikanske fotbollskläder.

FOTO: Facebook/Instagram/Fox32
Kända sportstjärnan Peyton Hillis vårdas på intensiven i kritiskt tillstånd efter att ha räddat sina barn från att drunkna.
Före detta amerikanska fotbollsspelaren har problem med både lungorna och njurarna efter hjälteinsatsen.
”Jag är säker på att han vill att alla ska veta att han uppskattar alla böner som bes för hans skull”, skriver anhöriga i ett Facebookinlägg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

4-åringen håller på att drunkna – fadersinstinkten räddade Xavier
0:37

Efter reklamen: 4-åringen håller på att drunkna – fadersinstinkten räddade Xavier

(0:37)

Slå på ljud

Amerikanske fotbollsstjärnan Peyton Hillis, 36, har en lång karriär inom amerikansk fotboll bakom sig och spelade i många år i högsta ligan NFL.

Privat är han tillsammans med skådespelaren Angela Cole, 28, och då båda var med i filmen The Hunting från 2021. Peyton har även två barn från sitt tidigare äktenskap med Amanda Brown.

Och det var när Peyton var och badade på stranden i Pensacola i västra Florida med barnen som den hemska olyckan skedde. Peytons son och dotter höll på att drunkna och pappan agerade då instinktivt för att rädda dem. Hjältedådet fick honom att själv förlora medvetandet och han fick föras med helikopter till närmaste sjukhus. Där intensivvårdas han nu med både lung- och njurproblem och är fortfarande medvetslös.

Peytons barn klarade sig båda utan skador.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Peyton Hillis son och dotter

Peyton Hillis son och dotter som han räddade från att drunkna.

FOTO: Facebook

Anhörigas ord: ”På bättringsvägen”

Peytons farbror Greg Hillis har dock lagt ut hoppfulla ord om Peytons tillfrisknande på sin Facebooksida.

”Jag ville bara låta alla veta att Peyton är på bättringsvägen. Han intensivvårdas fortfarande och har problem med sina njurar och lungor, men läkarna säger att han förbättras. Jag är säker på att han vill att alla ska veta att han uppskattar alla böner som bes för hans skull”, skriver farbrodern.

Angela Cole och Peyton Hillis sitter bredvid varandra i festkläder.

Peyton Hillis med flickvännen och skådespelaren Angela Cole.

FOTO: Instagram

Lyckönskningarna strömmar in: ”Hjälte”

Flera medier har skrivit om Peytons olycka och på sociala medier strömmar nu lyckönskande kommentarer in. ”Skickar böner för hans tillfrisknande och ber för hans familj också”, skriver en på Facebook och ”Verkligen en sann pappa. Ber om ett snabbt tillfrisknande” samt ”Hjälte...absolut en hjälte, ber för att han kommer tillbaka till oss” skriver en annan.

FOTO: Facebook/Fox32

FRÅN FÖRSTASIDAN