Spionen varnar för Österrike: "Perfekta"

Spionen varnar för Österrike: "Perfekta"

David Alaba och Marcel Sabitzer, Österrikes mest profilerade spelare.

Jonas Ekströmer/TT
Österrike har gått starkt framåt under året med förbundskaptenen Ralf Rangnick.
– Han har den typen av spelare som är perfekta för hans sätt att spela, säger Lasse Jacobsson.
Landslagets matchbevakare är imponerad av kvällens EM-kval-motståndare i Wien.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ta Belgien som referenspunkt. Världsfyran krossade (3–0) Sverige i kvalupptakten på Friends arena i mars. I lördags fick Belgien jobba för att få ett 1–1 mot Österrike hemma i Bryssel.

Jacobsson förväntar sig inget annat än full ös direkt från avspark på Ernst Happel-stadion, en arena ett svenskt landslag aldrig vunnit på.

"Sätter hög press"

– Det är ett lag som kommer ut och är intensiva på sin hemmaplan. Det är ett löpstarkt lag med många duktiga spelare. Jag tror inte att de backar mot oss utan sätter hög press.

– Det är bra spelare som spelar i bra klubblag, som som spelar kontinuerligt. Det är en bra blandning mellan yngre och äldre spelare, säger han.

TT: Såg ni några österrikiska svagheter mot Belgien?

– Haha... någonstans blir det ytor och givetvis ska vi försöka utnyttja de ytor som blir, säger Jacobsson.

Ralf Rangnick förfogar över en drös spelare med ordinarie positioner i starka klubblag i de främsta europeiska ligorna.

Bakom kända namn som David Alaba (Real Madrid), Marko Arnautovic (Bologna) och Marcel Sabitzer (Manchester United/Bayern München) finns Xaver Schlager (Leipzig), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Patrick Wimmer (Wolfsburg) och Michael Gregoritsch (Freiburg).

På grund av skada saknas Konrad Laimer, nu i Bayern München från Leipzig. Det är även osäkert om Kevin Danso spelar. Mittbacken från Lens kom med i franska ligans lag för säsongen, men dras med ljumskproblem.

Aktuell från start

Och spelar Sabitzer från start? Den tidigare skadade mittfältaren gjorde ett inhopp mot Belgien.

– De kanske väljer att spela honom lite framför Nicolas Seiwald och Xaver Schlager på mittfältet om de två spelar. Då kanske de väljer antingen Marko Arnautovic eller Michael Gregoritsch längst fram.

TT: Ser du något speciellt som Rangnick har infört?

– Det är den här "Gegenpressing", att försvara framåt. När man vinner bollen ska den helst gå framåt. Det är mycket löpande framför bollhållaren med många spelare. Han har den typen av spelare som är perfekta för hans sätt att spela.

– När Emil Forsberg (hade Rangnick som tränare i Leipzig) har sett vår presentation har han sagt att det är klockrent hur Rangnick vill spela. Det är inte så svårt att scouta men de gör det så bra att det ändå kan bli jobbigt för oss.

Jacobsson vill inte kalla kvällens möte för en ödesmatch.

– Det är fantastiskt roligt att få vara med om såna här matcher. Så kan man säga. Alla gör vad vad man kan för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt, oavsett om man är spelare eller ledare.

FRÅN FÖRSTASIDAN