Solen gick upp igen över Timrå

Solen gick upp igen över Timrå

Timrå bröt förlusttrenden. Arkivbild.

Adam Ihse/TT
När det som bäst behövdes visade Timrå klassen.
4–1 hemma mot Leksand innebär inte bara att förlusttrenden är bruten – laget hänger dessutom med i kampen om kvartsfinalplatserna i SHL-tabellen.
– Det var extremt viktiga poäng, säger Sebastian Hartmann till C More.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När domaren släppte pucken och blåste igång den tredje perioden mellan Timrå och Leksand hade nog både hemmasupportrarna och flera av spelarna hjärtat i halsgropen.

För Timrå hade en tvåmålsledning, precis som i lördags mot Malmö. Då föll laget ihop fullständigt och förlorade med hela 3–6 – men den här gången lyckades Timrå hålla ihop det.

Olli Palola satte avgörande 4–1 med knappt tio minuter kvar att spela och Timrå bröt därmed den tre matcher långa förlusttrenden.

– Det var nattsvart i lördags, men solen gick upp sen ändå. Vi tog lärdom av det och nu fortsatte vi spela, det gav oss tre poäng, säger Sebastian Hartmann, som svarade för 1+2, till C More.

I och med de tre poängen har Timrå sannerligen häng på en kvartsfinalplats i tabellen. Med fyra matcher kvar av grundserien är avståndet upp till sjätteplacerade Frölunda blott två poäng.

– Det är som slutspelsmatcher hela tiden nu, säger Hartmann.

I Örebro var stortalangen Leo Carlsson petad, enligt Aftonbladet eftersom han försov sig tidigare i veckan. Och utan 18-åringen blev det ingen seger i toppmötet med Växjö. Smålänningarna vann med 3–2 efter förlängning.

FRÅN FÖRSTASIDAN