Skadad Ullmark ut efter ny rekordmatch

Skadad Ullmark ut efter ny rekordmatch

Bostons svenske målvakt Linus Ullmark med pucken, som sköts mot mål av Washingtons Tom Wilson, i plockhandsken. Efter 19 räddningar gick Ullmark av isen i tredje perioden med någon form av skada.

Charles Krupa/AP/TT
Bostons svenske målvakt Linus Ullmark satte nytt klubbrekord när han noterades för sin 40:e vinst på en säsong i nattens vinst mot Washington. I tredje perioden tvingades den nye rekordhållaren av isen med någon form av skada.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var inte bara Linus Ullmark som slog rekord när Boston besegrade Washington med 5–2 i NHL-ishockeyn natten mot onsdagen.

Segern var Bostons sjunde raka och laget har därmed 133 poäng den här säsongen vilket är en poäng mer än vad Montreal samlade ihop säsongen 1976-1977.

Linus Ullmark gjorde 19 räddningar i hans 40:e vinstmatch för säsongen, vilket alltså är nytt klubbrekord för målvakter i Boston. Ullmark gick dock av isen halvvägs in i tredje perioden med någon form av skada.

Bostons tränare Jim Montgomery sade efter matchen att Ullmark inte gick av för att han var allvarligt skadad.

– Det var bara en försiktighetsåtgärd, han kommer att bli bra, säger Jim Montgomery i en intervju på klubbens hemsida.

Boston har dominerat säsongen och det är sedan länge klart att de vunnit grundserien. Klubben har dessutom varit en rekordslaktare, i dag säsongspoängrekordet och i förrgår rekordet för flest antal vunna matcher i grundserien.

Men Bostons Brad Marchand, som stod för ett mål och två assist i nattens vinst mot Washington, vill inte dra för stora växlar på rekorden.

– Vi är förstås glada för dem. Men det är ordinarie säsongsrekord. När slutspelet startar börjar allt om från början igen. Då är det 16 lag som har samma mål för ögonen och vad vi åstadkommit hittills spelar ingen roll då, säger Brad Marchand.

FRÅN FÖRSTASIDAN