sportsnackisar

Sarah Sjöström beslut med fästmannen – efter dyra köpet: ”Inte direkt gratis”

Sarah Sjöström beslut med fästmannen – efter dyra köpet: ”Inte direkt gratis”

Foto: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT
Sarah Sjöström avslöjar beslutet i relationen med fästmannen – efter dyra köpet.
– Inte direkt gratis, säger VM-vinnaren till Dagens Nyheter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stegen faller när John sätter upp julbelysningen
0:32

Efter reklamen: Stegen faller när John sätter upp julbelysningen

(0:32)

Slå på ljud

Sarah Sjöström, 29, har haft ett otroligt 2022. Två VM-guld tog simmerskan hem, för att sedan kamma hem ett EM-guld, samt ett guld i lagkapp.

Även på hemmaplan är det guldläge för Sarah Sjöström – och fästmannen Johan de Jong Skierus, 33. För i början av året flyttade paret från en lägenhet på Södermalm i Stockholm, till ett hus på Lidingö.

Ett hus som kom att behöva en hel del renoveringar. När paret köpte huset lät VM-medaljören taggad, men en aning nervös.

– Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men det ska bli kul att få lära sig lite mer och förhoppningsvis bli lite mer händig under tiden, sa Sarah Sjöström till Aftonbladet då.

Christine Olsson/TT

Sarah Sjöström: ”Känns som ett heltidsjobb”

Till nästa år fyller Sarah Sjöström 30. Hon har varit elitidrottare på den högsta nivån under större delen av sitt liv.

– Jag tog en kortare paus – den gången var det en riktig paus – efter OS 2016, men annars har jag i princip kört på sedan 2007. Det är 15 år i sträck, vilket säger en hel del, säger Sarah Sjöström till Dagens Nyheter.

Under hösten 2022 har Sarah Sjöström sysselsatt sig med att renovera parets nyinköpta hus. Ett projekt som tagit mycket av hennes tid.

– Det här renoveringsprojektet känns som ett heltidsjobb, och att ha hus kostar mer än vad man tror. Vår första budget sprack direkt, det var bara att dubbla den. Frågan är om det inte slutar med det tredubbla, säger Sarah Sjöström och fortsätter:

– Dessutom är det fysiskt slitigt att renovera. Jag skulle till och med säga att det är tio gånger jobbigare än att gymma. Vissa dagar har det känts som jag lyft 20 ton.

Avslöjar intima detaljer

I intervjun med Dagens Nyheter avslöjar Sarah Sjöström framtiden med fästmannen Johan de Jong Skierus. Paret är som bekant förlovat – men något bröllop får vänta tills efter renoveringen.

– Ett bröllop är inte direkt gratis, och just nu går de mesta av våra pengar åt till huset. Mina föräldrar gifte sig inte förrän 2010 vilket var typ 16 år efter att de hade förlovat sig, så man behöver inte stressa, säger Sjöström.

Enligt Hitta.se är villan paret är skrivna på värderat till 18,6 miljoner kronor.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN