Sanningen om döda sportstjärnan – nu avslöjas hans mörka hemlighet

Surfaren Chris Davidson, 45, dog utanför en pub i september – nu avslöjas hans mörka hemlighet

FOTO: Instagram
Surfarvärlden chockades i september av den tidigare stjärnan Chris Davidsons tragiska död.
Drygt två månader senare kommer nu den mörka sanningen fram gällande vem han egentligen var.
Plötsligt lossnar fästet – klättraren faller mot marken
0:28

Efter reklamen: Plötsligt lossnar fästet – klättraren faller mot marken

(0:28)

Slå på ljud

45-åringen blev misshandlad utanför en pub i South West Rocks, Australien, och knockades så pass illa att han trillade och slog huvudet i en trottoarkant. Chris ”Davo” Davidson dog senare på sjukhuset.

En 42-årig man greps av polisen i sin bostad dagen efter och åtalades för den dödliga misshandeln.

Hela surfarvärlden sörjde sedan tvåbarnspappan Davidsons bortgång. Någonting även Hänt Nyheter skrev om vid tillfället.

Stannade kvar i vännens hem

Två månader senare nås omvärlden av ännu mer tråkiga nyheter gällande Chris Davidson. Det är australiska tidningen Daily Telegraph som avslöjar hans mörka hemlighet. Sedan 2017 har Davidson varit med på New South Wales (delstat i Australien) lista över sexualbrottslingar som antastat barn. Han dömdes det året för barnsexbrott.

Daily Star skriver att Davidson antastade en väns dotter, en 15-årig flicka. Han stannade kvar hemma hos sin vän och kollade på en film ihop med dottern efter att han tackat nej till att följa med kompisen ut på stan en kväll.

Enligt förundersökningsprotokollet agerade han sedan olämpligt mot 15-åringen. Han följde efter henne in på toaletten, sträckte sig efter hennes hand och kysste henne.

– Förlåt, förlåt. Jag är ledsen. Jag borde inte ha gjort så. Säg inget till din pappa, uppges han ha sagt när han konfronterades.

Chris Davidsons mörka förflutna avslöjas två månader efter hans tragiska död.

Chris Davidsons mörka förflutna avslöjas två månader efter hans tragiska död.

FOTO: Instagram

En annan person som bodde i huset kickade sedan ut Davidson när denne fick reda på vad som hänt. När fallet togs upp i rätten erkände Chris Davidson sig skyldig och blev dömd till tre års villkorlig dom. Han bröt dock mot reglerna när han inte berättade för polisen att han börjat undervisa i surfning och hade elever som var barn och tonåringar.

Karriären präglades av missbruk och andra problem

Chris Davidson slog igenom som en ytterst lovande surfartalang under 1990-talet. Olyckligtvis kantades hans idrottskarriär av familjeproblem, skador och missbruk av både alkohol och droger.

I en intervju från 2006 med Stab magazine sa Davidson att han ville sudda ut bilden av honom som en stökig person.

– Jag vill inte ha någonting att göra med den där bad boy-imagen. Jag vill bara vara känd som ”Davo”, en bra surfare och en bra kille. Jag vill inte ha bad boy-hypen.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN