armand duplantis

Så träffades Duplantis föräldrar – draget går i släkten: ”Hjärntvättad”

Helena och Greg Duplantis till vänster och Armand Duplantis och Desiré Ingalander till höger.

FOTO: Jessica Gow/TT/Instagram
Det var långt ifrån kärlek vid första ögonkastet för Armand Mondo Duplantis föräldrar Helena och Greg Duplantis.
I alla fall från Helenas sida berättar hon Carina Bergfeldt i SVT.
– Jag tror jag blev hjärntvättad, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis
0:27

Efter reklamen: Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis

(0:27)

Slå på ljud

Stavhopparen Armand Mondo Duplantis, 23, är ett namn på mångas läppar nu med hela tre världsrekord och guldmedalj i både inomhus-VM och EM i fjol.

Det skapade därför stor ilska på sociala medier när han inte vann ett enda pris på årets Idrottsgala i SVT. ”Skäms för idrottsgalan. Du skulle ju vunnit flera priser. Du är bäst”, skrev en tittare och ”Duplantis inte topp tre? Avgå hela svenska folket”, skrev en annan då Duplantis inte ens var med i topp tre om att vinna prestigefulla Jerringpriset.

Så träffades Armand Duplantis och Desiré Inglander

Armand Duplantis är tillsammans med influencern och modellen Desiré Inglander, 21. Han har tidigare berättat att det krävdes lite kamp från hans sida för att de skulle bli ihop. Stavhopparen hittade Desiré på Instagram och skrev ett meddelande men fick inget vidare gensvar. Ett tag senare gick han därför på en midsommarfest som han visste att hon skulle gå på. Då samlade han mod till sig och gick fram och pratade med henne.

Armand Duplantis och Desiré Inglander inför Idrottsgalan 2022.

Armand Duplantis och Desiré Inglander inför Idrottsgalan 2022.

FOTO: Instagram

– Jag fick hennes Snapchat. Sedan försökte jag länge att få till en dejt och slutligen gick det. Jag berättade att jag skulle resa iväg och bli borta ett tag. Så vi sågs och sedan umgicks vi några dagar och sedan blev det vi, har Duplantis tidigare berättat för Nyheter24.

Det här med att behöva lite övertalning verkar gå i släkten för Duplantis-kvinnorna. För när Mondos föräldrar Helena och Greg Duplantis gästade Carina Bergfeldt i SVT på fredagen berättar hans mamma att hon inte heller var så lättfångad.

Helena och Greg Duplantis håller i varsitt paraply i blå Sweden-jackor.

Helena och Greg Duplantis träffades 1986 i USA berättar de i Carina Bergfeldt i SVT.

Jessica Gow/TT

– Jag tror jag blev hjärntvättad, säger Helena i programmet och utvecklar sedan att först hennes mamma och sedan en träningskompis tyckte att Greg skulle vara en bra kille för henne.

– Den där killen som hoppar stav där borta är supersöt. Han skulle väl varit något för dig, tyckte mamma. Sedan tänkte jag inte så mycket på det, berättar Helena. Och ett tag senare blev hon uppmanad av en träningskompis att satsa på samma kille.

Greg, Armand och Helena Duplantis håller upp en flagga bakom sig.

Armand Duplantis med sina föräldrar efter att ha vunnit OS-guld ii stavhopp i Tokyo 2021.

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet

– Vet du han kör faktiskt en BMW. Och vet du att vi är i USA nu, om han tar ut dig på en dejt kommer han betala, jag tycker du ska gå ut med honom, säger Helena i programmet och konstaterar att hon sedan föll för honom.

Och tur är väl det för annars hade vi inte haft vår svenska stavhoppshjälte!

FOTO: Jessica Gow/TT/Instagram/ PONTUS ORRE /Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN