cristiano ronaldo

Ronaldo och flickvännen Georgina bryter mot lagen: Bor ihop som ogifta

Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez.

FOTO: Power Sport Images/Shutterstock/TT
Cristiano Ronaldo har nyligen skrivit på för saudiska Al Nassr.
Tillsammans med flickvännen Georgina Rodriquez och barnen ska de bosätta sig i staden Riyadh, något som egentligen bryter mot lagen.
Paret kan i teorin åtalas så fort de flyttar in.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Cristiano Ronaldo slår bort ett fans mobiltelefon
0:31

Efter reklamen: Cristiano Ronaldo slår bort ett fans mobiltelefon

(0:31)

Slå på ljud

Cristiano Ronaldo, 37, har nyligen skrivit på för det saudiska laget Al Nassr, vilket gör honom till världens bäst betalda idrottsman. Fotbollsstjärnan kommer få en lön på 2,2 miljarder kronor per säsong, vilket kan vara värt den uppoffring det innebär att flytta till ett nytt land.

Något det kanske inte är värt är att åtalas för att ha brutit mot den saudiska lagen. Något som kan bli verklighet för stjärnparet, skriver Aftonbladet.

I Saudiarabien är det nämligen olagligt för ogifta par att bo tillsammans.

Flyttar med barnen och Georgina Rodriguez

Planen är att Cristiano Ronaldo tillsammans med flickvännen Georgina Rodriguez, 28, och deras fyra barn ska flytta in i en bostad i Riyadh. Detta trots att de riskerar att bli åtalade från stunden de kliver in genom dörren eftersom de ännu inte är man och fru.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

”Med tanke på den uppmärksamhet Ronaldo ger Saudiarabien...”

Cristiano Ronaldo och den spanska supermodellen Georgina Roriguez har varit ett par sedan 2017. Tillsammans har de fyra barn, ett som Ronaldo har från en tidigare relation.

Saudiarabien ligger fortfarande långt efter när det kommer till mänskliga rättigheter. Kvinnor har inte samma rättigheter som män och det är även förbjudet för en man och en kvinna att bo tillsammans om de inte är gifta.

Cristiano Ronaldo med familjen.

Tillsammans med flickvännen Georgina Rodriguez och de fyra barnen ska Cristiano Ronaldo flytta till Riyadh i Saudiarabien.

FOTO: Jorge Ferrari/TT

Men när det handlar om en fotbollsstjärna som Cristiano Ronaldo är de villiga att titta åt andra hållet, skriver tyska Bild.

– Även om rikets lagar fortfarande förbjuder att leva tillsammans utan äktenskapsförord, har myndigheterna nyligen börjat blunda och inte längre åtala någon. Dessa lagar tillämpas när det finns ett problem eller ett brott, säger en advokat till Bild.

– Med tanke på den uppmärksamhet Ronaldo ger Saudiarabien kommer de säkert att göra ett undantag utan större krångel.

FOTO: Jorge Ferrari/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN