TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Rekordnotering för Karlsson – skrev historia

10 mar, 2023
TT Nyheter
20 mål för Erik Karlsson i San Jose.
Dallas blev första NHL-klubben i år att producera ett tvåsiffrigt antal mål när Buffalo kördes över med 10–4.
Och Erik Karlsson skrev in sig i San Joses historieböcker med sitt 20:e mål för säsongen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den målintresserade som löst biljett till Keybank Center i Buffalo fick valuta för slantarna. Särskilt mycket spänning kanske däremot inte mötet mellan Dallas och Buffalo bjöd på.

Första perioden masade sig på med en 1–0-ledning till Dallas till sista minuten, då inte mindre än tre mål sattes. 3–1 efter första förbyttes till 5–2 i andra. Hälften av matchens mål kom alltså i tredje perioden, där Dallas satte fyra i rad – varav två av Radek Faksa. Victor Olofsson reducerade till 9–4, innan Mason Marchment avslutade målkalaset för Dallas.

Dallas blev därmed säsongens första att hitta nätet tio gånger i en match, och faktum är att klubben bara lyckats göra fler en gång, i november 1981 (då klubben hette Minnesota North Stars och gjorde 15 mål i en match).

Karlsson historisk

I Saint Louis blev San Joses Erik Karlsson den tredje backen i klubbens historia att göra mer än 20 mål under en säsong, när han inledde målskyttet halvvägs in i första perioden. Karlsson, som har haft en strålande säsong, har nu gjort 83 poäng (20+63) på 66 matcher. Tidigare hade 32-åringen gjort 82 poäng för Ottawa Senators säsongen 2015/16 som bäst.

Annons

Men trots målet blev det förlust, 2–4.

Kane målskytt

I Montréal avgjorde Mika Zibanejad genom att vara den ende som satte sin straff i straffläggningen efter 3–3 i full tid och en mållös förlängning. Nyvärvade storstjärnan Patrick Kane fick också sina första poäng i Rangerströjan då han noterades för en assist och i numerärt överläge satte kvitteringsmålet med dryga fem minuter kvar av matchen.

– Vi hängde oss kvar och hittade ett sätt att vinna en poäng. Det fanns tillfällen där jag tyckte att vi tog över, säger Kane.

Tränaren Gerard Gallant verkade rätt nöjd med sin nykomling, som dock en minut före målet schabblade med pucken vilket ledde till ett kontringsmål för motståndarna.

– Han tappade pucken, det är sånt som händer. Det är ingen stor grej, säger Gallant och fortsätter:

– Han spelade bra, han börjar lära känna och få en känsla för sina lagkamrater. Det är jättebra när man sätter sitt första mål för en grupp, och vi satte två powerplaymål i dag, så det är stort för oss, säger han.

Kempe visade vägen

Adrian Kempes två mål ledde Los Angeles Kings till en 5–2-seger borta mot regerande mästaren Colorado Avalanche. Kempe är nu på god väg att slå sitt personliga mål- och poängrekord i NHL från förra säsongen. Då gjorde den svensken 54 poäng på 78 matcher. Den här säsongen har det hittills blivit 51 poäng (32+19) på 66 matcher.

– Puckarna går in just nu, både för mig och för hela vår kedja, och det stärker självförtroendet, säger Adrian Kempe till Aftonbladet.