ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Patrik Sjöberg om tuffa tiden – dottern tog farväl på sjukhuset

06 mar, 2023 
Daniel Sörensen
Patrik Sjöberg var nära att dö 2021 – dottern Isabelle fick komma till sjukhuset och säga farväl.
För två år sedan var höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 58, nära att mista livet.
Det gick så långt att hans dotter Isabelle kom och tog farväl till honom på sjukhuset.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”Brand logo
Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”

Våren 2021 blev tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg ordentligt sjuk. 58-åringen, som tog dubbla VM-guld och tre OS-medaljer under sin karriär, trodde att han hade drabbats av COVID-19, men det visade sig vara någonting helt annat.

I SVT:s program Min sanning berättar Sjöberg för Anna Hedenmo och tv-tittarna om den turbulenta sjukdomstiden. Tack vare en kompis som hade agerat hundvakt kom Patrik Sjöberg till slut in till sjukhus. Väl där konstaterades det att han hade dubbelsidig lunginflammation och en allvarlig blodförgiftning.

– Sex timmar till hemma så hade jag försvunnit. Det var lite omtumlande att höra efteråt, säger han i SVT:s Min sanning.

”Märkliga saker händer inne i huvudet”

Det gick så långt att läkarna till och med var oroliga för att Sjöberg inte skulle klara sig. Läget var kritiskt och dottern Isabelle Sjöberg, 22, kallades till sjukhuset för att ta farväl av sin far – trots att det var mitt under pandemin.

Annons

– Helt plötsligt stod min dotter bredvid min säng inne på intensiven. Då hade jag varit nedsövd så länge. Märkliga saker händer inne i huvudet så jag kopplade inte riktigt varför hon var där, det förstod jag först efter ett par dagar, berättar Patrik Sjöberg i programmet.

Patrik Sjöberg låg på sjukhuset för sin dubbla lunginflammation. Samtidigt hade han blodförgiftning. Läget var kritiskt.
Patrik Sjöberg låg på sjukhuset för sin dubbla lunginflammation. Samtidigt hade han blodförgiftning. Läget var kritiskt.
Lyckligtvis kom den svenske höjdhoppsikonen på fötter igen. Men han fick ett par bakslag under hösten 2021.
Lyckligtvis kom den svenske höjdhoppsikonen på fötter igen. Men han fick ett par bakslag under hösten 2021.
Annons

Fick en helt annan syn på döden

Lyckligtvis återhämtade sig friidrottsprofilen och han kunde sedermera skrivas ut från sjukhuset. Han behövde däremot operera sig under hösten. Med facit i hand klarade han sig bra, men han fick en helt annan syn på döden på kuppen.

– Jag är inte rädd för att dö längre. Jag kände att jag var och vände i någon port. Jag gick inte mot ljuset utan jag vände och gick åt andra hållet, berättar han.

FOTO: Hanna Brunlöf Windell/Expressen/TT, Instagram

Annons