Nylander nådde 30 med snabbt mål

Nylander nådde 30 med snabbt mål

William Nylander har varit målfarlig i år.

Christopher Katsarov/AP/TT
Det tog bara nio sekunder för William Nylander att sätta matchens första mål när Toronto besegrade Chicago i NHL-ishockeyn.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En vunnen tekning, några snabba passningar, en bortkollrad back och därefter en dragning runt målvakten. Toronto öppnade matchen med en blixtrande fart. William Nylander stod för avslutningen när första perioden var nio sekunder gammal, och matchens första mål var ett faktum.

– Jag väntade lite för länge, men den gled förbi mellan skridsko och stolpen, så det var lite av ett turmål, säger Nylander efter matchen.

Upplägget hade diskuterats innan matchen i omklädningsrummet.

– Vi bestämde oss för att försöka göra det, och det fungerade, vilket var fint, säger Nylander efter matchen.

Fjärde snabbast

Målet var det fjärde snabbaste i klubbens historia, två sekunder från rekordet, och Nylander själv blev vid tillfället den fjärde Torontospelaren de senaste 20 åren att nå milstolpen 30 mål för säsongen på under 55 matcher.

Innan matchen var slut hade Nylander också noterats för två assist, i 5–2-segern.

– Vi spelade rätt bra. Vi hade en jättebra start med "Willys" mål efter åtta–nio sekunder. Det fanns så klart en del att städa upp därefter, som i alla matcher, men generellt var det en rätt bra match, sammanfattar svenskkollegan Rasmus Sandin.

Matthews tillbaka

Han berömmer Nylanders insats den senaste tiden.

– Han spelar väldigt bra hockey. Han producerar för oss, han har klivit fram och blivit en av ledarna. Det kan vi nog alla se. Det är kul att vara därute med honom, han hade ytterligare en bra match i dag

Sandin var en annan som höll sig framme, och gjorde sitt fjärde mål för säsongen. En hel del hjälp fick 22-åringen av Chicagobacken Connor Murphy, som var den som styrde in pucken i eget mål. Sandin noterades också för en assist till Auston Matthews, Torontos stora stjärna som var tillbaka efter en skada som hållit honom från isen de senaste fem matcherna.

– Det kändes inte som att han hade varit borta tre veckor, säger Rasmus Sandin.

FRÅN FÖRSTASIDAN