armand duplantis

Nya beskedet för Armand Duplantis framtid – avgörande beslutet

Armand Duplantis

Armand ”Mondo” Duplantis har minst sagt haft ett succéår 2022.
Men nu avslöjar friidrottstjärnans agent Daniel Wessfeldt att 23-åringen tagit ett avgörande beslut för framtiden.
– Han vill inte, säger Daniel Wessfeldt till TT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så blev Armand Duplantis och Desiré Inglander ett par
0:40

Efter reklamen: Så blev Armand Duplantis och Desiré Inglander ett par

(0:40)

Slå på ljud

Det är ingen överdrift att 2022 har varit ett riktigt succéår för Armand ”Mondo” Duplantis, 23. Den svenska stjärnan har vunnit dubbla VM-guld i stavhopp både inomhus och utomhus, tagit EM-guld och seger i Diamond Leauge. Som om inte det vore nog har han också slagit världsrekord, hela två gånger om.

23-åringen är minst sagt på toppen av sin karriär och det kanske inte är så förvånande att han nyligen kammade hem priset som ”världens bästa friidrottare 2022”.

Stödet från flickvännen Desiré

Vid sin sida har Mondo haft sin flickvän Desiré Inglander, 21, som funnits där och stöttat honom.

Just nu är den svenska stjärnan och kärleken på lite välförtjänst semester och njuter av sin julledighet tillsammans med nära och kära.

Trots att Mondo tidigare har berättat att motivationen fortfarande finns kvar att tävla och sätta nya världsrekord så har han ändå tagit ett avgörande beslut för sin framtid det kommande året.

Nu avslöjar hans agent Daniel Wessfeldt att Mondos inomhussäsong 2023 kommer bli rekordkort.

– Han vill inte ha för många tävlingar, vill ha lite längre emellan. Och han behöver inte vara med på allt inomhus eftersom det är konstanta förhållanden, säger Daniel Wessfeldt till TT.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Mondos ovissa framtid

Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis
0:27

Efter reklamen: Biancas fräcka sexfråga till Armand Duplantis

(0:27)

Slå på ljud

Duplantis kommer endast att delta i fyra tävlingar under februari. Och när inomhussäsong kommer avslutas i början av mars 2023 med friidrotts-EM i Turkiet är det fortfarande osäkert om 23-åringen kommer att delta.

– Det finns inget beslut om EM. Huruvida han ställer upp eller inte har säkert att göra med hur han känner sig och hur det går framöver i tävlingarna, säger Daniel Wessfeldt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN