Neymar får mångmiljonbot: Dussintals överträdelser

04 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Neymar. Arkivbild.Luca Bruno/AP/TT
Superstjärnan Neymar har ålagts att betala böter på motsvarande drygt 36 miljoner svenska kronor. Anledningen till böterna är att bland annat att han anlagt en konstgjord sjö utan tillstånd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Neymar bötfälls på grund av att han, enligt de brasilianska myndigheterna, "bland dussintals överträdelser" utvann vatten från en flod, inkluderade omfattande landskapsarkitektur och använde sand ämnad för badstränder – allt utan nödvändiga tillstånd.

Neymar har 20 dagar på sig att överklaga straffet.

För ungefär två veckor sedan meddelade de brasilianska myndigheterna att de hade hittat "olika miljööverträdelser" vid Neymars lyxfastighet. där arbetare var i färd med att bygga en konstgjord sjö med tillhörande strand.

Efter upptäckten av miljöbrotten spärrade myndigheterna av platsen och beordrade att all aktivitet på området skulle upphöra. Enligt brasilianska medier valde Neymar då att i stället att ordna en fest och bada i sjön på området.

Neymar, 31, köpte lyxfastigheten 2016. Enligt brasilianska medier inkluderar lyxfastigheten bland annat en helikopterplatta, spa och gym.

Annons