Milosevic: Supporterkulturen vi har är fantastisk

29 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
AIK:s lagkapten Alexander Milosevic.
AIK:s lagkapten Alexander Milosevic är tydlig med två saker:
Han älskar svenska fotbollssupportrar – men inte skandalscenerna i derbyt mot Djurgården.
– Det var inte bra men supporterkulturen vi har i Sverige är fantastisk.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alexander Milosevic dras med en överkroppsskada och var inte aktuell för spel mot Djurgården. I stället fick han se derbyt från läktarplats – och då även skandalscenerna på Tele2 arena, då matchen fick avbrytas i en timme efter att AIK-supportrar kastat bangers, bengaler och försökt ta sig in på planen.

– Först och främst är det inte bra, men vi måste vara ärliga och säga att supportrarna är en stor del av svensk fotboll, en stor del av att många tar sig hit, som tar vår sport framåt, säger han.

– Jag kommer aldrig att stå här och prata skit om supportrarna vi har i svensk fotboll och framför allt inte om våra egna när vi ligger där vi ligger.

"Fantastiskt stöd"

Milosevic säger att supportrarna, inte bara AIK:s fans, står för många fina saker i Fotbollssverige men att det ibland kan hända sådant som utspelade sig i helgen.

– Det är inget jag står bakom och stöttar, men i slutändan har vi alltid ett fantastiskt stöd och jag måste ge kärlek till det också.

Annons

AIK har fått en tuff start på säsongen. Klubben är nästjumbo efter bara en seger på tio matcher och på måndagen lämnade AIK:s vd och klubbdirektör Manuel Lindberg sin post.

– Jag har varit med länge, jag vet att fotboll är en färskvara. När det går bra är det roligt, när det går sämre är det inte lika lätt att spela fotboll men det är just då du måste visa dig från din bästa sida, säger Milosevic.

– När det blir tufft, det är då man visar sig på riktigt.

Brännström har förtroende

För Milosevic & Co är vägen till lugnare tillvaro tydlig. Det handlar om att vinna matcher, helst redan på söndag då Kalmar FF väntar hemma på Friends arena.

Samtidigt är han inne på att tränaren Andreas Brännström har lagets förtroende.

– Det är en smart människa och en bra tränare. Vi måste ta det därifrån. Resultaten har inte varit de bästa och vi måste jobba tillsammans för att nå dem.

Annons