hem och bostad

Därför vill ingen köpa superstjärnans hus – till salu i tio år: ”Reapris”

Basketikonen Michael Jordan, 59, får inte sitt hus sålt trots att han försökt i tio år.

FOTO: YOUTUBE
Nu kan du köpa huset som ägs av en av världens största idrottsikoner genom alla tider.
Till ett kraftigt reapris.
Michael Jordans mytomspunna lyxvilla har stått tom och övergiven – i tio år.

Den 1 800 kvadratmeter stora fastigheten har varit Michael Jordans hem i 19 år och han bodde i huset under sina glansdagar i Chicago Bulls.

För att få det precis som han ville anlitade han flera arkitekter och han flyttade sedan in i villan med 9 sovrum, 19 (!) badrum, 6 tv-rum, flera kök och matsalar, 4 stora salonger, cigarrum, biosalong, pokerrum, 15 uppvärmda garageplatser, vinkällare, och – inte minst – en fullstor baskethall med tillhörande gym och lounge.

Här brukade Jordan och lagkamrater som Scottie Pippen och Dennis Rodman träna och du köper därmed inte bara ett lyxhus – utan även ett stycke idrottshistoria.

Michael Jordan, i dag 59 år, anses vara världens bästa basketspelare genom tiderna och ledde Chicago till sex NBA-titlar, vilket också blev en uppmärksammad Netflix-serie för två år sedan med titeln The Last Dance.

Michael Jordan lovade 20 par skor

Efter karriären flyttade Jordan till North Carolina eftersom han köpte NBA-klubben Charlotte Hornets och ikonen la ut sitt hus till försäljning första gången 2012 för över 300 miljoner kronor.

Men efter några skambud valde han kort därpå att ta bort annonsen.

Nya mäklare har sedan gjort nya försök att sälja jättevillan och vid ett tillfälle lovade Jordan också att skänka 20 par Air Jordan-skor, värda några miljoner kronor, till en köpare av huset.

Men ingen har nappat.

Det mytomspunna huset är fortfarande till försäljning och accepterat pris nu är ”bara” 160 miljoner kronor.

Därför säljs det inte

Så varför blir inte legendarens bostad såld?

Mäklaren Adam Rosenfeld på Mercer Vine säger till amerikanska medier att villan bland annat innehåller alldeles för många personliga detaljer som förknippas med Michael Jordan.

– Sedan är området inte så eftertraktat. Det här är en del av Chicago som anses ganska modest, säger Rosenfeld och fortsätter:

– Köpare på den här prisnivån vill bo närmare Lake Michigan, inte mitt ute i skogen.

Huset har stått tomt och övergivet i tio år och för att det inte ska förfalla tvingas Michael Jordan kontinuerligt betala för trädgårdsmästare och städare. Dessutom har han betalat 29 miljoner kronor i fastighetsskatt samtidigt som huset stått tomt.

Men det går knappast någon nöd på basketikonen som uppskattas ha en förmögenhet på närmare 20 miljarder kronor.

FOTO: YOUTUBE/CONCIERGE AUCTIONS

FRÅN FÖRSTASIDAN