mats sundin

Mats Sundin om miljardlönen: ”Det bara växer”

Mats Sundin.

FOTO: TT
Mats Sundin spelade 18 säsonger i NHL och hans bankkonto avslöjar den saftiga lönen han drog in under åren i Kanada.
Slutsumman hamnade på drygt en miljard kronor.
I podcasten Marknaden berättar han hur han spenderat sina miljoner.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”
0:41

Efter reklamen: Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

(0:41)

Slå på ljud

Mats Sundin, 51, spelade 18 säsonger i NHL och är en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna. Av de 18 säsongerna spelade han 13 stycken i Toronto Maple Leafs tillsammans med bland annat Börje Salming. Under tio säsonger var han lagkapten och när han valde att sluta ärades han med att få sitt tröjnummer pensionerat, skriver Expressen.

Nu avslöjar Mats Sundin vad han faktiskt tjänade under åren som hockeyproffs i världens bästa liga. Under karriären drog han in ungefär 830 miljoner kronor, vilket mot dagens valuta motsvarar drygt 1,3 miljarder kronor, enligt HockeyZonePlus.

– Det är något man inser om man varit många år i NHL, det känns ju som att det bara växer. Spelare tjänar ännu mer i dag i alla idrotter. Till syvende och sist är det en fråga om intresse. Hur många tycker det här är intressant att följa och tittar på det på tv som driver de stora sportindustrierna som NHL är, säger Mats Sundin i podcasten Marknaden.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Tog hjälp av ”bollplank”

Mats Sundin avslutade karriären 2009 som 38-åring. Idag bor han i Sverige tillsammans med 12 år yngre hustrun Josephine Johansson. Tillsammans har de dottern Bonnie och sönerna Nathanael och Julian.

Idag sysslar Sundin med företagande och sitter i flera bolagsstyrelser. Han berättar i podcasten Marknaden att han under hockeykarriären tog hjälp av ”bollplank” för att investera sin förmögenhet på rätt sätt.

Mats Sundin.

Mats Sundin spelade 13 säsonger i Toronto Maple Leafs. Under tio av dem var han lagkapten.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Trots att det funkat bra för Salming, Borg och Zlatan så har Mats Sundin aldrig funderat på att använda sitt eget namn som varumärke.

– Dels har mitt namn varit otroligt medialt och publikt under åren som aktiv, framför allt som lagkapten i Toronto och Tre Kronor. Jag har aldrig tänkt i de banorna, säger Mats Sundin i podcasten Marknaden.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN