TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Matchhjälten Johnsson: "Kan gå hela vägen"

11 apr, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Skellefteås Jonathan Johnsson.
Skellefteå radade upp fyra segrar och vände på semifinalserien.
Efter 1–0 mot Örebro är guldfavoriten klar för SM-final mot Växjö.
– Jag tror att det kan gå hela vägen nu, med tanke på hur vi spelar för varandra, och vårt målvaktsspel, säger matchhjälten Jonathan Johnsson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Västerbottningarna fick annars en blytung start med 0–2 i matchserien mot Örebro. Men på tisdagskvällen kunde alltså Skellefteåspelarna och ett rejält bortafölje jubla över fjärde raka semifinalsegern som betyder en SM-finalbiljett mot Växjö.

– Vi visste att hela serien skulle bli tuff och tajt. Men spelar vi vårt spel över tid så vet vi att vi kommer få utdelning till slut. Det är ett jäkla bra gäng att spela med, vi litar på varandra och jobbar hårt och det gav resultat, säger Jonathan Johnsson och passar sedan på att hylla fansen.

– Skitkul att så många är här, man får en jäkla push av det. Det är lång väg ner hit till Örebro, men man blir extra taggad på isen, det betyder mycket.

"Jätteskönt"

Båda lagen kom ut piggt i en fullsatt och kokande Behrn arena. Men första perioden förblev mållösa när målvakterna, Örebros Jhonas Enroth och Skellefteås Linus Söderström, storspelade och radade upp mäktiga räddningar.

Annons

Så, när blott 15 sekunder återstod av andra perioden spräckte till sist Jonathan Johnsson nollan. Efter en tilltrasslad situation framför kassen studsade pucken lite turligt fram till Johnsson som med en backhand kunde skyffla in den vid bortre stolpen.

– (Oscar) Möller vinner loss pucken efter en tekning, får upp den till (Jonathan) Pudas och jag försöker ta mig in på kassen och han får in pucken… sen studsar den där och jag lyckas få träff på den, lite tur, det var lite kaos där framför mål, men den gick in, sade Jonathan Johnsson om sitt fjärde slutspelsmål.

– Det var så klart jätteskönt att sätta den, inte minst med tanke på att matchen stod och vägde lite där. Och det kom lägligt precis innan periodens slut. Det var en skön känsla att komma in i tredje perioden och ha ledningen.

"Söderström är grym"

Örebro jagade sedan en kvittering i tredje perioden – men Linus Söderström släppte ingenting förbi sig och kunde till sist notera sin femte nolla i årets slutspel.

– Söderström är grym för oss, vi jobbar hårt för varandra och sen så vet vi att han stoppar puckarna. Vi försöker göra det så lätt som möjligt för honom, i bland kanske inte det går men då är han där ändå.

Annons