Match avbröts efter anklagelser om rasism

19 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Michael Boxall (t.v.) i kamp med Sveriges Anthony Elanga (t.h.) i landskampen på Friends arena.
Träningslandskampen mellan Nya Zeeland och Qatar i Österrike fick ett tråkigt slut.
Det efter att Nya Zeeland vägrat spela klart fotbollsmatchen då mittbacken Michael Boxall uppgivit att han blivit utsatt för rasism av en Qatarspelare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Michael Boxall utsattes för rasism under den första halvleken av en qatarisk spelare. Inga åtgärder togs så laget bestämde sig för att inte spela den andra halvleken", skriver det nyzeeländska fotbollsförbundet på Twitter.

Qatars förbundskapten Carlos Queiroz säger att Nya Zeelands lagkapten informerade honom om att laget inte tänkte komma ut till planen igen efter halvtidsvilan.

– Det här är fakta: tydligen växlades det ord mellan två spelare på planen. Nya Zeelands spelare bestämde sig för att stötta sin lagkamrat. Och vårt lag bestämde sig för att stötta vår spelare.

Portugisen fortsätter:

– Tränarstaben i Nya Zeeland stöttade också sin spelare. Vi tror på vår kille och de bestämde sig för att avsluta matchen, utan några vittnen. Varken domaren eller tränarna hörde någonting. Låt de som bestämmer fatta ett beslut kring vad som hände.

Michael Boxall startade för Nya Zeeland i träningslandskampen mot Sverige på Friends arena i fredags som "Blågult" vann med 4–1.

Annons