TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Mardrömsminuter för Arsenal – City närmar sig

16 apr, 2023
TT Nyheter
Arsenals Bukayo Saka missade straff när Arsenal kryssade, 2–2 mot West Ham.
Premier League-ledaren Arsenal spelade 2–2 mot West Ham. Därmed är avståndet till Manchester City endast fyra poäng. Detta efter ett par mardrömsminuter som innehöll både missad straff och insläppt kvitteringsmål.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Redan efter knappt sju minuter tog Arsenal ledningen. Detta efter att Gabriel Jesus styrt bollen i mål från nära håll. Ødegaard stod för passningen före Ben Whites assist.

I den tionde minuten dubblade Martin Ødegaard Arsenals ledning, på volley, efter ett fint inlägg av Gabriel Martinelli. Målet var norrmannens elfte den här säsongen.

Efter en dryg halvtimmes spel reducerade West Hams Saïd Benrahma på straff. Vilket innebar att lagen gick till pausvila vid ställningen 2–1 Arsenal.

Arsenals mardrömsminuter

I den 52:a minuten fick Bukayo Saka chansen att sätta 3–1 från straffpunkten. Arsenalstjärnans straff gick dock utanför och i stället kunde West Hams Jarrod Bowen kvittera till 2–2 knappt två minuter senare – vilket även blev slutresultatet.

Poängtappet mot West Ham var Arsenals andra raka.

Trots poängtappet toppar Arsenal fortfarande Premier League. Avståndet till tvåan Manchester City, som spelat en match färre, är dock endast fyra poäng. Arsenal möter City, på bortaplan, 26 maj.

Annons

Viktig seger för United

Manchester United tog tre viktiga poäng, i kampen om Champions League-spel nästa säsong, när man vann med 2–0 borta mot Nottingham.

Uniteds brasilianske ytter Antony blev stor segerarkitekt efter att han noterats för både mål och assist. Först tryckte 23-åringen in 1–0 efter en målvaktsretur och i den 76:e minuten frispelade han portugisen Diogo Dalot som enkelt placerade in 2–0.

Därmed klättrar "The Red Devils" upp till tredje plats i tabellen, tre poäng före fyran Newcastle som innehar den sista Champions League-platsen. Ner till Tottenham på femte plats är det sex poäng, därtill har United spelat en match färre än Londonklubben.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för United. Anthony Elanga fick däremot tillbringa 90 minuter på Manchesterlagets bänk.