Mardrömsbeskedet: ingen Nylander i VM

Mardrömsbeskedet: ingen Nylander i VM

Sam Hallam meddelar för den svenska pressen att William Nylander inte kommer till VM.

Fredrik Sandberg/TT
William Nylander kommer inte till VM.
Efter en vecka av spekulationer kom beskedet från Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam.
– Den truppen vi har nu, precis här och nu, är den vi siktar på att gå med resten av VM, säger Hallam.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Han lämnade beskedet efter Tre Kronors matchvärmning på lördagsmorgonen inför kvällens match mot Frankrike.

Det är en vecka sedan William Nylanders Toronto åkte ur Stanley Cup-slutspelet och sedan dess har spekulationerna varit i gång.

Den nya lagledningen i Tre Kronor har haft som policy att inte kommentera spelare som inte finns i VM-truppen.

Därför har beskeden under veckans gång varit knapphändiga om den svenske stjärnan som öst in poäng i NHL och gjort 40 mål och 47 assist på 82 matcher i grundserien.

Hade lyft Tre Kronor

Nylander hade lyft ett redan starkt Tre Kronor. Den 27-årige forwardsstjärnan har öst in poäng i sina tre VM hittills och var med och vann guld 2017.

I måndags förklarade det svenska forwardsesset på en presskonferens i Toronto att han var intresserad av att åka till VM, men att han skulle prata med sin klubb först. Då såg allt positivt ut.

I onsdags landade hans lagkamrat Timothy Liljegren och anslöt till laget och när Nylander inte hade rest med samma plan restes frågetecknen.

Sverige har 24 spelare anmälda i VM och truppen får bestå av 25.

– Det enda som kan ändra beslutet är eventuella skador. Vi känner att tidsfaktorn är en del och vi har haft en del dialog under veckan med olika parter och kommit fram till beslutet i dag att det här är den trupp vi går med, säger Hallam.

"Startat väldigt bra"

TT: Har det rests hinder längs vägen som förändrat situationen?

– Jag tror det är en process med olika delar som är svår för mig att gå in på exakt. Det är därför också vi har valt en linje att inte kommentera varför, om och hur utan det är olika delar som spelat in, säger Hallam.

I fredags kom beskedet att Toronto bryter med sin general manager Kyle Dubas efter slutspelsuttåget, ett faktum som kan ha spelat in i Nylanders medverkan i VM.

– Det känns för oss som är här på plats att vi har startat turneringen väldigt bra och vi känner oss väldigt trygga. Vi känner att gruppdynamiken börjar sitta mer och mer och då skicka in att det är vi här som ska göra det, vi väntar inte på någonting, nu är det full gas som gäller, säger Hallam.

Sverige har börjat VM med fyra raka segrar.

Offensive forwardsstjärnan Lucas Raymond, Detroit, om beskedet att Nylander inte kommer:

– Det är verkligheten. Så som vi har spelat och som laget ser ut just nu så är vi absolut kapabla till att gå hela vägen och vinna. Sedan är det självklart kul när man får in toppspelare som hjälper laget.

FRÅN FÖRSTASIDAN