"Mamma skulle ha varit stolt över mig"

"Mamma skulle ha varit stolt över mig"

Efter segern i US Open tänkte Wyndham Clark på sin döda mamma.

Matt York/AP/TT
För tio år sedan dog Wyndham Clarks mamma av bröstcancer och han funderade på att lägga av med golfen.
Nu har amerikanen tagit sin första majortitel, US Open.
– Det kändes som att mamma vakade över mig, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Clark höjde näven i luften när det på sista hålet stod klart att han gått den sista rundan på par och besegrat närmast jagande, nordirländaren Rory McIllroy, med ett slag.

– Jag kände att det var min tur nu, säger Clark.

Wyndham Clark övervägde att lägga av med golfen för tio år sedan då hans mamma Lise, som alltid stöttat hans golfdrömmar, fick bröstcancer och dog. Han kvalificerade sig för sin första major för två år sedan och var för bara ett år sedan 293:a på världsrankingen.

Tankarna på mamma

Efter segern på Los Angeles CC vinst gick Clarks tankar till mamma Lise.

– Jag vet att mamma skulle ha varit stolt över mig. Hon var alltid stolt över mig oavsett vad jag gjorde. Jag önskar att hon hade kunnat vara här och jag hade fått krama henne och vi hade fått fira tillsammans, säger 29-åringen.

Rickie Fowler, som tillsamman med Xander Schauffele inledde tävlingen med att gå första rundan på 62 slag, var efter tredje i delad ledning med Clark. Men i den sista rundan satt inte spelet längre och han slutade på delad femte plats efter att ha gått på hela fem över par.

Det här är Wyndam Clarks första majortitel och efter vinnarrundan berättade segraren hur han peppat sig själv längs banan.

– Jag kände mig avslappnad och sade till mig själv: "Okej, jag klarar det här, jag klarar det", säger Clark på presskonferensen.

McIlroy: "Kommer lyckas"

McIlroy gav allt han hade för att ta sin femte majortitel, den första på nio år, men lyckades inte.

– Jag gav aldrig upp, kämpade hela vägen, men lyckades inte. Jag kommer allt närmare (en ny majortitel), och ju fler gånger jag skaffar mig möjlighet att slåss för en titel desto närmare kommer jag och till slut kommer jag att lyckas. Nu ska jag gå vidare och förbereda mig för Hoylake om några veckor, säger McIlroy på presskonferensen.

FRÅN FÖRSTASIDAN