Lindholm: Vi är byggda för de stora matcherna

Lindholm: Vi är byggda för de stora matcherna

Pär Lindholm, till vänster, firar sitt första VM-mål i karriären tillsammans med Jonathan Pudas och Jonatan Berggren (48).

Fredrik Sandberg/TT
Två matcher, två segrar och inget insläppt mål.
Men när det vankas finnkamp på måndagskvällen kommer en tuff utmaning för Tre Kronor.
– Vi är verkligen ett lag som är byggt för de stora matcherna, säger centern Pär Lindholm som gjorde sitt första VM-mål i 5–0-segern över Österrike.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Medan 18-årige Leo Carlsson gjorde mål i sitt livs andra VM-match har Pär Lindholm fått vänta lite längre.

Den 31-årige Skellefteåstjärnan blev mål- och poänglös i pandemiturneringen i Riga 2021 där Sverige gjorde superfiasko och missade slutspel.

Mot Österrike kom den efterlängtade fullträffen i hans totalt nionde VM-match i karriären.

– Så klart att det är skönt, men jag jobbar på som vanligt och kommer målen så kommer de. Så länge jag gör ett bra jobb ute på isen så är jag nöjd, säger han.

"Klickade från start"

Lindholm är center i Tre Kronors andrakedja och har HV:s skarpskytt André Petersson och förre Skellefteåspelaren Jonatan Berggren, Detroit, bredvid sig.

– Jättekul att få spela med Jonatan igen. Sedan gillar jag att spela med André, vi har spelat hela landslagsåret och det kändes att vi klickade från start, säger Lindholm som förutom 1–0-målet också hade en assistpoäng till Patrik Nemeths 3–0.

Matchen mot Österrike var ett fall framåt jämfört med den krampaktiga 1–0-segern i premiären mot Tyskland, men Lindholm tycker att det finns mer att hämta.

– Jag tycker första perioden ändå är lite halvkrystad, vi rör inte riktigt på fötterna som vi vill och spelar inte ut. Nog har vi lite mer att jobba på samtidigt som vi är nöjda med 5–0, säger han.

"Spela vårt spel"

Mot hemmanationen och regerande världsmästaren Finland räknar han med att Tre Kronor lyfter ytterligare.

– Det blir vår största utmaning hittills, men vi är verkligen ett lag som är byggt för de stora matcherna och tufft motstånd. Vi ska gå in och spela vårt spel, väldigt gediget och bra defensivt, säger han.

Tre Kronor har fortfarande inte släppt in ett mål i turneringen ännu.

– Först och främst har vi två väldigt bra målvakter, sedan har vi ett bra system som går ut på att släppa till få målchanser. Så vi är väldigt nöjda med att vi håller nollan, säger Lindholm.

FRÅN FÖRSTASIDAN