Lindberg har spelat färdigt: "Jättebesviken"

Lindberg har spelat färdigt: "Jättebesviken"

Pernilla Lindberg får inte spela vidare i Chevron Championship.

Christer Höglund/TT
Pernilla Lindberg hade hemskt gärna spelat vidare i majorn hon själv vann för fem år sedan.
Men så blir det inte.
– Jättebesviken. Jag hade en iskall putter, säger Lindberg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter 75 slag på första rundan behövde Pernilla Lindberg göra något bättre på den andra. Det gjorde hon, men 72 slag var inte tillräckligt för att svenskan ska få golfa vidare i helgen.

Lindberg gick ned på knä i besvikelse när birdieputten på hennes sista hål bjöd på en koppsnurr. I det läget var det oklart om kvalgränsen skulle hamna på +1 eller +2, men i och med missen var det helt kört för Lindberg som stannade på +3.

Surt för 36-åringen.

– Det är såpass tajt att klarar man "cutten" och gör en bra helg så kan det ge en riktigt bra placering. Och jag har så bra spel i mig, slår bollen så bra. Alla par 3:or i dag hade jag birdieputtar från inom typ fyra meter – men satte inte en enda... Det är bara så frustrerande. Men det är första varvet som jag framför allt är besviken på, säger hon.

2018 vann Pernilla Lindberg majorn, som då hette ANA Inspiration och avgjordes på Mission Hills i Kalifornien. I fjol bytte den namn till Chevron Championship och i år spelas den för första gången på The Club at Carlton Woods i Texas.

Även Madelene Sagström har spelat klart i tävlingen, +6 totalt efter två rundor.

FRÅN FÖRSTASIDAN