Larsson: "Ska ta för mig"

Larsson: "Ska ta för mig"

Hugo Larsson är uttagen i A-landslaget för första gången.

Jonas Ekströmer/TT
Allsvensk succé. Rekordförsäljning. Student. Landslagsplats. Den senaste tiden har varit händelserik för Hugo Larsson.
Men mittfältaren behåller fötterna på jorden.
– Det är klart att jag vill spela EM-kvalet, men man måste vara realistisk, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hugo Larsson är namnet på fotbollssveriges läppar just nu.

Mittfältstalangen såldes nyligen – efter succévåren i Malmö FF – till tyska jätten Eintracht Frankfurt för omkring 130 miljoner kronor i vad som är allsvenskans dyraste övergång någonsin.

Vad som kan kröna det?

Att han tog studenten för kort tid sedan? Ja, kanske.

Men förmodligen framförallt att han har tagits ut i Janne Anderssons A-landslag för allra första gången. Januariturnén, där han var med, är inte riktigt samma sak.

– Det är väldigt kul, säger han.

– Jag ser fram emot en bra vecka här. Jag ska ta för mig och visa att jag förtjänar att vara här.

Vill spela EM-kvalet

Förbundskapten Andersson har flaggat för att han kommer låta en del av spelarna spela träningsmatchen mot Nya Zeeland på fredag och andra (möjligtvis mer etablerade) i EM-kvalmatchen mot Österrike i nästa vecka.

– Det är klart att man hellre spelar EM-kvalet, men man måste vara realistisk också, säger Larsson.

Pluggar tyska

Efter landslagssamlingen kommer Larsson att flytta till Tyskland och Frankfurt. En stor omställning för 18-åringen som än så länge bor kvar hemma hos föräldrarna i Malmö. Den kanske största utmaningen blir det nya språket.

– Jag har lärt mig några ord. Min mamma är rektor, så hon har fixat ihop mig med en tyskalärare, så det är där jag är just nu. Men det blir bara någon minut i veckan, inte mer, säger han och skrattar.

– Det är viktigt att lära sig språket så att man kommer in i det. Så som jag har förstått det är det ganska blandat, huvudspråket är så klart tyska, men alla som jag har pratat med har kunnat både tyska och engelska så jag ska nog kunna klara det.

Under måndagen meddelade Eintracht Frankfurt att Dino Toppmöller blir ny tränare för laget. Något Larsson kände till då han skrev under kontraktet.

– Jag fick höra det när jag var där nere, det ska bli kul att jobba med honom. Jag har inte pratat med honom än. Det är en ung tysk tränare som senast var assisterande tränare i Bayern München, säger Larsson.

FRÅN FÖRSTASIDAN