Knäckt norsk förbundskapten stängde in sig själv

Knäckt norsk förbundskapten stängde in sig själv

Norges förbundskapten Ståle Solbakken. Arkivbild.

Fredrik Varfjell/NTB/TT
Norge har fått en tuff start på EM-kvalet i fotboll.
Förbundskapten Ståle Solbakken hanterade den jobbiga kvalstarten med att stänga in sig själv.
– Jag tror det tog sju till tio dagar innan jag blev social igen, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

0–3 borta mot Spanien följdes upp med 1–1 borta mot Georgien. En poäng på de två inledande matcher tog hårt på det norska herrlandslagets förbundskapten.

– Det är ovant för mig att hantera. Spelarna hanterar det mycket bättre för de ska tillbaka till sin vardag där det är press från dag ett, medan vi ledare och tränare får det mitt i ansiktet, säger Solbakken i podcasten "Fotballrådet".

Solbakken handskades med situationen genom att mer eller mindre att stänga in sig själv efter den nyligen avslutade landslagssamlingen.

– Först sover du ingenting efteråt, sedan har du en lång flygning med mellanlandning i Frankfurt. Därefter kommer du till Gardermoen och hoppas på att ingen ser dig på tåget till Hamar, säger han och fortsätter:

– Frun hade rest till Frankrike där vi har hus och insisterade på att jag skulle komma dit, men jag sade att jag hade noll utbyte av det, så jag var ensam hemma i några dagar och det behövde jag verkligen.

55-årige Solbakken berättar även att han endast gick till den lokala butiken när han visste att det inte var något folk där. Han försökte även få tiden till att gå genom att sova och få tankarna på annat.

Till slut gick förbundskaptenen med på att resa till frun och sommarhuset i Frankrike.

– Jag tror det tog sju till tio dagar innan jag blev social igen, säger han.

I juni väntar EM-kvalmatcher mot Skottland och Cypern för Norge, båda på hemmaplan.

FRÅN FÖRSTASIDAN