Kinhult tappade ledningen i Michigan

Kinhult tappade ledningen i Michigan

Frida Kinhult föll från ledningen till en delad 16:e plats under andra rundan av LPGA-tourtävlingen i Michigan i USA. Arkivbild.

Christer Höglund/TT
Svenska golftalangen Frida Kinhult var i delad ledning med fyra andra efter första rundan av LPGA-tourtävlingen i Michigan i USA. Men under den andra rundan natten mot lördag svensk tid, tappade hon och ligger nu på en delad 16: plats.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Jag spelade par fem-hålen bättre i dag än i går, vilket var ett av de främsta målen. Men jag glömde lite bort de andra hålen och gjorde några löjliga missar. Jag hade tre korta puttar som jag missade, säger hon efter rundan.

I ensam ledning är nu japanskan Ayaka Furue som gick andra rundan på 67 slag.

23-åriga Frida Kinhult gick första rundan på 66 slag. Andra rundan slutade på 71 slag, ett under par.

Frida Kinhult noterades för två birdies, tre bogeys och en eagel under rundan.

Inför veckans spel på Blythefield Country Club hade Kinhult en delad 23:e plats som bästa årsresultat på LPGA-touren.

– Jag behöver bara pressa på hårt och få många birdies i helgen för att vara med däruppe. Det här är en bana där det kan hända, så jag ser fram emot det, säger hon inför helgens spel.

Det finns en hel del blågula spelare som klarade "cutten". Anna Nordqvist ligger efter andra rundan på en delad 27:e plats efter att ha gått rundan på 69 slag. Ellinor Sudow och Pernilla Lindberg ligger på delad 34:e plats efter att ha gått andra rundan på 70 respektive 71 slag. Louise Ridderström, Madelene Sagström och Maja Stark får med nöd och näppe också spela vidare i helgen.

FRÅN FÖRSTASIDAN