TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Karlsson tvåmålsskytt i dramatisk semifinal

20 maj, 2023
TT Nyheter
William Karlsson överlistade Jake Oettinger i andra perioden.
Första Stanley Cup-semifinalen mellan Vegas och Dallas blev en rysare. Vegas vann till slut med 4–3 efter bland annat två mål av William Karlsson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Semifinalerna i ishockeyns Stanley Cup ser ut att bli en jämn historia, av första mötena att döma. Florida vann en förlängningsrysare mot Carolina först efter nästan sex timmar i lagens första möte, och på andra sidan slutspelsträdet lyckades duellanterna Vegas och Dallas inte heller kora en segrare under ordinarie matchtid.

Det blev dock ingen nattmangling när lagen drabbade samman i Vegas. Brett Howden avgjorde för Vegas en och en halv minut in i första förlängningsperioden, och skrev slutresultatet till 4–3.

Dallas Jason Robertson satte matchens första mål i mot slutet av första perioden. Svenske forwarden William Karlsson reducerade halvvägs in i andra. Karlsson var omarkerad och hade i princip öppet mål när Zach Whitecloud slog vad som blev en passning via sargen bakom målet.

I början av tredje perioden pricksköt Karlsson från defensiv position och gav Vegas ledningen i ett par minuter, innan Roope Hinz kvitterade fyra minuter in i perioden. Vegas hann ta ledningen ytterligare en gång i perioden via Teddy Blueger, innan Jamie Benn med två minuter kvar av ordinarie matchtid såg till att återigen kvittera, till 3–3.