sportsnackisar

Jim Gottfridsson om familjelivet: ”Inte som alla andras”

Jim Gottfridsson och Magdalena Eriksson.

FOTO: TT/Instagram
Jim Gottfridsson är en av världens bästa handbollsspelare.
Han brinner för sporten, vilket ibland går ut över familjen.
– Hon är inte så sportintresserad, berättar Gottfridsson om frun Magdalena Eriksson.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sätter bollen och vinner 200 000 – fansen i extas
0:30

Efter reklamen: Sätter bollen och vinner 200 000 – fansen i extas

(0:30)

Slå på ljud

Jim Gottfridsson är Sveriges brinnande stjärna under handbolls-VM. 2022 utsågs han till Årets bästa handbollsspelare i världen av webbsidan Handball-Planet och med flera fina meriter i bagaget väntar match mot Kap Verde på lördagskvällen.

Men Gottfridsson är inte bara handbollsspelare. Han är även make och pappa – något som kan vara svårt att få ihop ibland.

– Jag brinner så extremt mycket för sporten. Jag älskar handboll så jäkla mycket, berättar Gottfridsson för Expressen.

Jim Gottfridsson gifte sig med kärleken Magdalena Eriksson

För lite mer än en månad sedan blev Jim Gottfridsson äkta make till kärleken Magdalena Eriksson. På Instagram visade han upp bröllopslyckan och gratulerades av flera stora idrottsprofiler.

Paret träffades i hemstaden Ystad och har varit ett stabilt par sedan dess. Tillsammans har de dottern Nellie, 8, och sonen Milo, 3. Sedan 2013 bor familjen i Tyskland där Gottfridsson spelar för SG Flensburg-Handewitt.

Jim Gottfridsson och dottern Nellie.

Jim Gottfridsson och Magdalena Eriksson gifte sig i början på december förra året.

FOTO: Instagram

– Hon och barnen betyder allt för mig. Magdalena flyttade med mig direkt när jag blev proffs. Familjen trivs väldigt bra i Tyskland, mina barn är födda här. Jag och Magdalena har ju bott här en tredjedel av våra liv, berättade han för Expressen i höstas.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”Handbollen styr vårt liv...”

Jim Gottfridsson har alltid brunnit för handbollen. Det märks bland annat på att han åker och tränar trots att laget fått ledigt. Kanske är det därför han blivit bäst i världen.

– Ett exempel från i dag när det är fem dagar tills vi ska samlas. Egentligen är vi helt lediga. Jag väckte min fru med kaffe på sängen i morse och sa att jag ska köra i väg och träna en stund. Jag älskar handboll så mycket att jag inte kan ta semester från sporten, säger han till Expressen.

Familjen utklädda på Halloween.

Familjen bor i Tyskland där båda barnen även är födda.

FOTO: Instagram

Hustrun Magdalena Eriksson tycker dock inte att det är lika roligt.

– Hon är inte så sportintresserad, men hon ser mina matcher, förklarar Gottfridsson.

Den hårda träningen och det tight matchschemat gör också att familjelivet blir till ett pussel, men efter tio år har de fortfarande inte tröttnar.

– Handbollen styr vårt liv och det har inneburit att mycket försakats men också gett så otroligt mycket annat. Det är klart att fredagar inte är som alla andras fredagar, då det äts tacos och så. Det kanske vi får göra på en tisdag i stället och då blir det som vår fredag, säger Gottfridsson.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN