Janogy i målform – fyra denna vecka

11 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Madelen Janogy. Arkivbild.
Två mål i cupfinalen, två mål i damallsvenskan. Madelen Janogy har haft en målproduktiv vecka.
Lämpligt när nu VM-truppen ska tas ut.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hammarby fortsatte på vinnarspåret efter cupsegern över Häcken i tisdags. På söndagen besegrades Kif Örebro, som ligger på kvalplats i damallsvenskan, med 3–0.

Och Madelene Janogys målform höll i sig. Efter två mot Häcken, i 3–0-segern, blev det två mot Örebro inom loppet av några minuter – på tilläggstid före paus och två minuter in i andra halvlek. Hennes andra och tredje i damallsvenskan i vår. Ellen Wangerheim satte trean på tilläggstid, i sin comeback efter korsbandsskadan.

27-åriga Janogy visar storform när det som bäst behövdes. För på tisdag tar förbundskaptenen Peter Gerhardsson ut VM-truppen. I fjol petades hon inför EM, men nu hoppas hon ta en plats i mästerskapstruppen.

– Jag är i bra form, det tycker jag att jag går ut och visar. Mina förhoppningar är att jag ska vara med i truppen, jag har gjort vad jag kan, säger Janogy till Viaplay.

Hon blev utbytt efter en timmes spel efter en smäll mot vänstra knät.

Annons

– Det är okej, jag drog upp ett sår från Tele2, säger Janogy som spelade vidare ett bra tag efter smällen och sedan klev av som en säkerhetsåtgärd.

– Det finns ingen oro.

Hammarby gick förbi Linköping upp på tredje plats efter tolv omgångar. Stockholmslaget är bara en poäng efter tvåan Piteå som tappade poäng i 1–1-matchen borta mot Växjö. Gapet upp till serieledaren Häcken är nu fyra poäng.

Annons