janne andersson

Janne Andersson hånades på galan – riktar vass kritik mot SVT

Måns Zelmerlöw, Pernilla Wiberg och Janne Andersson.

FOTO: TT
Det svenska herrlandslaget i fotboll hånades under Idrottsgalan.
Nu avslöjar förbundskaptenen Janne Andersson att programledarnas utspel fick honom att kontakta SVT.
– Den tycker jag är bedrövlig, berättar han i en podcast.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson om ölförbudet i Qatar
0:41

Efter reklamen: Janne Andersson om ölförbudet i Qatar

(0:41)

Slå på ljud

Det svenska herrlandslaget blev utan priser på Idrottsgalan i januari, men inte gick de obemärkta förbi för det. Programledarparet Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg satte Janne Anderssons grabbar i rampljuset när de passade på att skämta på deras bekostnad.

Nu berättar Janne Andersson att SVT:s utspel var långt ifrån uppskattat.

– Den tycker jag är bedrövlig. En gala i min värld är till för att hylla prestationer och människor. Jag hörde det inte själv men har fått det berättat för mig, då blev jag ledsen. Jag tycker det är dåligt, säger han i Olof Lundhs podcast Lundh.

Janne Andersson hånades av Måns Zelmerlöw

Den 16 januari samlades Sveriges idrottselit i Avicii Arena för att utse vilka som presterat bäst under året. Fjolåret blev till ett fiasko för fotbollslandslaget och ingen förvånades när Janne Anderssons lag inte fick varken pris eller utmärkelse.

Ett missat VM-slutspel och nedflyttningen i Nations Leagues gruppspel gjorde supportrarna besvikna, och SVT:s programledarpar höll inte tillbaka med hånen mot herrarnas flopp.

– Det finns ju mycket idrott som inte får plats i en idrottsgala, som till exempel Sverige i fotbolls-VM, sa Pernilla Wiberg.

Och Måns Zelmerlöw fyllde i:

– Just det, eller i Uefa Nations League grupp A, eller grupp B för den delen… Men hörrni, vilka fajter vi ser fram emot i grupp C i Nations League va? Gibraltar och Kosovo, gåshud!

Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg.

Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg programledde årets Idrottsgala.

FOTO: Claudio Bresciani/TT

Janne Anderssons kritik

I Olof Lundhs podcast avslöjar Janne Andersson att hånet på Idrottsgalan fick honom att koka. Det var ett sånt stort övertramp att han hörde av sig till SVT efteråt.

– När jag fick reda på det här skickade jag ett sms till producenten och sa att jag tyckte det var dåligt. Sen får de hantera det som de vill, säger han i podcasten.

Han avslöjar också responsen från SVT:s producent:

– Han gled väl undan lite och förklarade att det inte var illa menat. Jag ville markera att jag tyckte det var tråkigt. Generellt har jag svårt för den här världen med att man ska håna. Hylla människor eller var tyst.

FOTO: Claudio Bresciani/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN