Ingen vill sända handboll – skapar egen plattform

Ingen vill sända handboll – skapar egen plattform

C|More ska sluta sända svensk elithandboll. Nu kommer matcherna att visas på en ny plattform. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Inga tv-bolag vill sända svensk handboll, nu tvingas intresseorganisationen Svensk elithandboll (SEH) skapa en egen plattform.
– Det fanns inga alternativ med linjär tv, säger Svensk elithandbolls vd Peter Gentzel till Göteborgs-Posten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De svenska handbollslandslagen skördar stora framgångar i internationella mästerskap, men intresset för de inhemska klubbarna är minst sagt ljummet.

C More, som haft sändningsrättigheterna till Handbollsligan och SHE, kommer inte att sända nästa säsongs matcher och inget annat tv-bolag har nappat på möjligheten. Det gör att man från handbollens sida tagit saken i egna händer.

– Det blir en egen plattform, med enbart elithandbollen. Man kommer kunna ladda ned en app till sin smart-tv, telefon eller vad det kan vara. Och så har man ett abonnemang, loggar in och ser matcherna, säger Peter Gentzel till GP.

Plattformen kommer att sända matcherna i de högsta serierna på dam- och herrsidan. Hur abonnemangen kan se ut kan han ännu inte svara på och han utesluter inte att rättigheterna till enskilda matcher köps av något av de större tv-bolagen.

– Just nu kan jag inte utesluta någonting. Vi har varit i kontakt med olika tv-aktörer och kollat av intresset. Men klart är i alla fall att man kommer kunna se alla matcher vi vår plattform om man har ett abonnemang, säger Gentzel.

FRÅN FÖRSTASIDAN