extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Idrottstalangen Liam, 20, blev påkörd av en bil och dog: ”Förödande”

16 jun, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
Idrottstalangen Liam, 20, blev påkörd av en bil och dog: ”Förödande”.
Den mycket lovande ungdomsatleten Liam, 20, har lämnat jordelivet.
Han blev påkörd av en bil under natten mot förra lördagen.
Det är en verkligt förödande händelse, våra tankar är hos Liams familj och nära och kära”, skriver polisinspektören Steven Chappell.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Flygande bilkrasch fångas på film
Flygande bilkrasch fångas på film

Det var vid 01.40-tiden under natten mot lördag som en silverfärgad Peugeot 308 körde rakt på 20-åriga rugbyspelaren Liam O'Connor på Great North Road i området Jesmond utanför Newcastle.

20-åringen pluggade på Newcastle University, men kom ursprungligen från Manchester. Han spelade i professionella rugbyklubben The Sale Sharks akademilag.

O'Connor kördes direkt till sjukhus efter att han blivit påkörd, men hans liv gick inte att rädda.

Liam O'Connor, 20.
Liam O'Connor, 20.

Ville jobba som läkare

I ett meddelande från klubben skriver de att Liam O'Connor alltid gjorde sina familj och sina vänner stolta över hans prestationer på planen.

Liam spelade flera år för Heaton Moor & MJ Section och representerade deras seniorlag innan han åkte till Newcastle University för att följa sin dröm att jobba som läkare. Hans framgångsrika rugbykarriär inleddes i Didsbury Toc H innan han flyttade till Heaton Moor och Sale Sharks”, skriver klubben och fortsätter:

Annons

Under sina två år på universitetet representerade han även Newcastle Medics. Alla dessa lag och alla hans lagkamrater hade alltid en sann stjärna och soldat vid sin sida. Alla i Sale Sharks är förkrossade och våra tankar går till Liams familj, Joan, Mike, Sean och Kathleen”.

Platsen där Liam blev påkörd.
Platsen där Liam blev påkörd.

Har startat en utredning

Northumbria Police har gått ut med informationen att den silverfärgade Peugeoten körde på Liam O'Connor av oklar anledning, men att de ska ta reda på varför. Chauffören stannade kvar på platsen och var samarbetsvillig. Nu ska polisen fortsätta med sin utredning.

Det är en verkligt förödande händelse, våra tankar är hos Liams familj och nära och kära i denna tuffa tid. Vi är fast beslutna om att få svar på våra frågor så att hans familj kan få reda på omständigheterna gällande den här olyckan, vilket olyckligtvis resulterade i hans tragiska död”, skriver polisinspektören Steven Chappell.

FOTO: Google Maps, Facebook

Annons