Hörnqvist lägger av: "Ett svårt beslut"

05 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Patric Hörnqvist med Tre Kronor. Arkivbild.
Svenske NHL-stjärnan Patric Hörnqvist avslutar karriären.
Hörnqvist, som har vunnit Stanley Cup två gånger, har missat stora delar av den gångna säsongen på grund av dubbla hjärnskakningar.
– Det är så klart ett svårt beslut att ta, säger 36-åringen till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hörnqvist gjorde sin NHL-debut 2008 med Nashville. Sedan dess har han vunnit Stanley Cup med Pittsburgh Penguins och VM-guld med Tre Kronor (2018).

– När jag ser tillbaka är det ju fantastiskt att tänka på att jag har till exempel två Stanley Cup-ringar på kontot, och ett VM-guld, och att jag faktiskt var med och bidrog till de segrarna. Det hade jag aldrig kunnat drömma om, säger han.

Den gångna säsongen med Florida Panthers förstördes av dubbla hjärnskakningar. Det är också anledningen till att Hörnqvist nu väljer att avsluta karriären.

– Jag mår bra nu och har förhoppningsvis många fina år framför mig och vill med min skadehistorik inte riskera framtida men.

Vad som händer härnäst är oklart. 36-åringen kan få en roll inom Florida.

– Vad för slags roll det blir får vi se, men till att börja med kommer jag vara stationerad i Stockholm, vi har flyttat hem till Sverige nu. Sedan avvaktar vi och ser hur det känns om några år, säger Patric Hörnqvist till Aftonbladet.

Annons