Heroisk Rune fixade helnordisk kvart i Paris

Heroisk Rune fixade helnordisk kvart i Paris

Holger Rune får spela vidare i Franska mästerskapen.

Jean-Francois Badias/AP/TT
Casper Ruud och Holger Rune får mötas i en helnordisk kvartsfinal i Franska mästerskapen. Men Rune fick slita hårt för att vinna en riktig rysare i åttondelen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

7–6 (7–3), 3–6, 6–4, 1–6, 7–6 (10–7) var segersiffrorna som till slut tog den 20-årige dansken vidare från det svängiga mötet med argentinaren Francisco Cerundolo.

Sjätteseedade Rune var riktigt illa ute vid underläge 3–4 och 0–40 i femte set. Han krånglade sig ur det greppet och hade senare själv chans att serva hem matchen vid ledning 5–4 – men misslyckades.

Det blev ett supertiebreak som fick avgöra. Holger Rune åkte på en smärtsam förlust mot Andrev Rublev i Australian Open tidigare i år i samma läge – men nu var han starkast.

– Jag sade till mig själv när tiebreaket började att bara slappna av, spela tennis och njuta, säger Rune efter att ha nått kvartsfinal på Roland Garros för andra året i rad.

I kvartsfinalen väntar fjärdeseedade norrmannen Casper Ruud, som fick en enklare resa i sin åttondelsfinal. Ruud besegrade chilenaren Nicolas Jarry med 7–6, 7–5, 7–5.

FRÅN FÖRSTASIDAN