Henrik Lundqvist om tvillingbrorsan Joels beslut att sluta: ”Så stolt”

Joel och Henrik Lundqvist i guldhjälmar och till höger står de framför ett hockeymål.

FOTO: TT
Hockeyikonen Henrik Lundqvist hyllar nu tvillingbrodern Joel Lundqvist efter hans sista match någonsin – som avslutades ganska snopet.
”Grattis till din pension”, skriver Henrik Lundqvist på Instagram

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”
0:33

Efter reklamen: Bianca Salming: ”hockeyspelare = douchebags?”

(0:33)

Slå på ljud

Det var i februari som Frölundaspelaren Joel Lundqvist, 41, meddelade att han ska avsluta sin hockeykarriär efter säsongen. Två år efter att tvillingbrorsan Henrik Lundqvist, 41, tvingades snöra av sig skridskorna efter ett upptäckt hjärtfel.

Joel Lundqvist och Henrik Lundqvist i guldhjälmar efter att Sverige vunnit VM-guld i hockey 2017.

Joel Lundqvist och Henrik Lundqvist efter att Sverige vunnit VM-guld i hockey 2017.

Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Hyllas av lagkamraterna: ”Väldigt tufft”

Det blev dock ett lite snopet avslut på den långa hockeykarriären för Joel. Han fick nämligen matchstraff och stängdes av i tre matcher efter att ha huvudtacklat motståndaren Robert Rosén i Växjö i lördags.

Och när Frölunda åkte ur SM-slutspelet i måndags kväll stod det klart att Lundqvist har spelat sin sista hockeymatch. 41-åringen hyllas nu av sina lagkamrater som dock tycker att det blev ett tråkigt avslut på karriären.

Henrik och Joel Lundqvist håller i varsin hockeyklubba.

Nu hyllar Henrik Lundqvist tvillingbrorsan Joel efter att han har spelat sin sista hockeymatch någonsin.

FOTO: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet/TT

– Joels betydelse för den här föreningen... det är svårt att sätta ord på. Vi som förening hade aldrig varit där vi är i dag utan honom. På ett personligt plan... när man har spelat så länge med någon, kommit så nära någon, vunnit och förlorat ihop, så är det klart att det blir väldigt, väldigt tufft att sluta så här, sa Nicklas Lasu, som blev lagkapten i Lundqvists frånvaro till Expressen.

– Jag tror inte att det går att förstå för vi som spelar eller ni som följer oss vad han betyder för hockeyn i Göteborg. Han kommer att bli saknad. Det har varit en fantastisk kille och jag är så jävla glad att jag har fått lära känna honom nu under två år. Tyvärr lyckades vi inte avsluta på topp men det hade han förtjänat, sa lagkompisen Christian Folin efter matchen till Expressen.

Tvillingbrorsan Henrik Lundqvists fina ord

Nu hyllas Joel även av tvillingbrorsan Henrik Lundqvist som också har spelat i Frölunda i många år innan han inledde sin NHL-karriär i USA.

”Min bror har betytt så mycket för mig i mitt liv. Vi stöttade och inspirerade varandra att följa våra drömmar. Så stolt över dina prestationer på och utanför isen Joel, grattis till din pension och välkommen till nästa kapitel i livet!”, skriver han på Instagram.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN