brott

Harriet, 22, spred bilder på blod och blåmärken – nu läggs åtalet ner

Mason Greenwood och ex-flickvännen Harriet Robson.

FOTO: TT/Instagram
Fotbollsstjärnan Mason Greenwood stod anklagad för försök till våldtäkt och misshandel av dåvarande flickvännen Harriet Robson. Nu kommer beskedet att åtalet läggs ner.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke
0:27

Efter reklamen: Thomas Ravelli om sitt nya klädmärke

(0:27)

Slå på ljud

Fotbollsspelaren Mason Greenwood, 21, greps i januari förra året misstänkt för flera brott mot sin dåvarande flickvän Harriet Robson. Det handlade bland annat om misshandel och försök till våldtäkt.

Greenwood åtalades i oktober, men under torsdagen kom beskedet att han frias från alla misstankar, rapporterar flera brittiska medier. Något som har fått flera att reagera.

– Vi har en skyldighet att hålla ärenden under kontinuerlig granskning. I det här fallet innebar en kombination av tillbakadragandet av nyckelvittnen och nytt material som kom fram att det inte längre fanns några realistiska utsikter till fällande dom, sa en talesperson för åklagarmyndigheten till The Sun.

Bilderna visade blod och blåmärken

Manchester United-spelaren Mason Greenwood och ex-flickvännen Harriet Robson började dejta 2019 efter att ha träffats på sitt gemensamma högstadium. För drygt ett år sedan framkom obehagliga detaljer om parets relation. Detta efter att den dåvarande flickvännen postat bilder, videoklipp och ljudinspelningar som pekade på att fotbollsstjärnan oförlåtliga beteende.

Mason Greenwood och Harriet Robson.

Mason Greenwood stod åtalad för flera brott mot ex-flickvännen Harriet Robson.

FOTO: DICA/TT

Bilderna och klippen visade Harriets blodiga ansikte och hennes kropp täckt av blåmärken. I ljudinspelningarna hörs även verbala hot från Greenwood och hur han försökt tvinga sig på henne.

Skärmdumpar från Harriet Robsons Instagram visar blod och blåmärken.

På Instagram postade Harriet flera bilder och videoklipp som visade blod och blåmärken.

FOTO: Instagram

Efter att Harriet offentliggjort materialet tog hon emot flera hot från fotbollsfans och hennes Instagram fylldes med elaka kommentarer. Hon har inte uppdaterat sin Instagram sedan han greps i januari förra året.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN