fotboll

Hanna Marklund slutar som expertkommentator i TV4: ”Fantastiska år”

Hanna Marklund i TV4-studion och när Sverige spelade OS i Aten 2004.

FOTO: TT
Hanna Marklund slutar som fotbollsexpert i TV4 och C More efter tio år.
Före detta fotbollsspelaren verkar dock inte lämna tv-rutan helt och hållet.
– Det är spännande saker på gång, så mycket kan jag säga just nu, säger Marklund till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vakten saboterar frieriet – puttar bort flickvännen
0:35

Efter reklamen: Vakten saboterar frieriet – puttar bort flickvännen

(0:35)

Slå på ljud

Före detta fotbollsproffset Hanna Marklund, 45, har många meriter från sin fotbollskarriär i bagaget och blev historisk som expertkommentator 2018.

Hon har vunnit både VM- och EM-silver med landslaget, fått utmärkelsen årets back tre år i rad på Fotbollsgalan och även tilldelats Diamantbollen 2005. Hon har även kammat hem tre SM-guld och två Champions League-vinster med sitt lag Umeå IK.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Hanna Marklund blev historisk

Marklund la fotbollskorna på hyllan 2010 och två år senare dök hon upp som expertkommentator i TV4 och på C More. 45-åringen har kommenterat både dam- och herrfotboll och blev historisk när hon kommenterade fotbolls-VM för herrar 2018 som första kvinnliga expertkommentator i svensk tv.

Marklund om tiden på TV4: ”Svårt att förstå”

Privat är Hanna Marklund gift med Rickard Jonsson, 48, som hon har de tre döttrarna Elma, 14, Alice, elva, Ina, åtta år med. Och kanske blir det lite mer tid med familjen nu när Marklund bekräftar för Expressen att hon slutar som expertkommentator på TV4 och C More.

Hanna Marklund tillsammans med maken Rickard Jonsson 2008.

Hanna Marklund tillsammans med maken Rickard Jonsson 2008.

Karin Törnblom/TT

– Jag har haft fantastiska år på TV4, det har varit otroligt kul och lärorikt. Tiden har gått väldigt fort och det är nästan svårt att förstå att jag har varit där så länge, säger hon till Expressen.

Marklund stänger dock inte dörren för en fortsättning som expert i tv-rutan, men kan ännu inte avslöja vad hon har på gång framöver.

– Det är spännande saker på gång, så mycket kan jag säga just nu, säger Marklund till tidningen.

I början av december meddelade även Glenn Strömberg att han lämnar som expertkommentator på SVT efter hela 26 år, vilket Hänt Nyheter skrev om. Marklund är därmed inte den första som lämnar kommentatorsvärlden på kort tid.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN