Hamilton backar efter uttalandet: "Inte bra"

Hamilton backar efter uttalandet: "Inte bra"

Hamilton kritiserade det egna laget efter VM-premiären i Bahrain.

Hassan Ammar AP/TT
Lewis Hamilton kritiserade det egna stallet efter premiärbesvikelsen.
Nu backar den brittiske formel 1-stjärnan.
– Mina ordval var inte bra, säger den sjufaldige världsmästaren inför Saudiarabiens GP.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Missad mästerskapstitel två år i följd och dessutom problem med en studsande bil. Det har varit ett par tuffa år för Mercedes – som jagar revansch den här säsongen.

Men premiären i Bahrain för två veckor sedan slutade dåligt. Lewis Hamilton blev femma och George Russell sjua. Mercedes förare var mer än 50 sekunder efter segraren Max Verstappen.

Kritiserade stallet

Efter loppet gick Hamilton hårt åt sina lagkamrater och menade att de ignorerade honom när han försökte komma med inspel om bilen innan säsongen drog i gång. Efter kritiken började det ryktas om att britten ville skriva på för ett nytt formel 1-lag.

Rykten som nu dementeras.

– Jag har fortfarande 100 procent förtroende för det här laget. Det är min familj och jag har varit här länge. Jag tänker inte gå någonstans, säger Hamilton på en presskonferens inför söndagens lopp i Saudiarabien.

– Laget behöver en knuff, vi alla måste gå vidare. Vi har sett var nivån ligger och hur de andra presterar. Nu måste vi börja ta tuffa beslut för att minska gapet till övriga konkurrenter.

Toto Wolff: "En fingervisning"

Mercedes stallchef Toto Wolff har meddelat att man har gjort små justeringar efter premiären.

– Det kan ge oss en fingervisning, om det går åt rätt håll eller inte. Det viktigaste är att vi gör vårt bästa för att göra ett bättre intryck än i Bahrain, säger han.

Red Bull tog en dubbelseger i Bahrain genom Max Verstappen och Sergio Perez.

– Red Bull kommer med största sannolikhet att springa i väg med titeln om Ferrari inte kan stoppa dem. Någon gång under det här året hoppas vi kunna täppa till luckan och slåss om titeln, säger Lewis Hamilton.

FRÅN FÖRSTASIDAN