Haas nära start i första ledet

Haas nära start i första ledet

Nico Hülkenberg var näst snabbast, men straffades.

Jacques Boissinot/AP/TT
Nico Hülkenberg slog överraskande till i kvalet i F1-loppet i kanadensiska Montréal. Tysken hade näst snabbaste tid i kvalet, men straffades.
– Det var ett galet kval, säger Hülkenberg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var ett struligt kval på Circuit Gilles-Villeneuve i Montréal under lördagen, lokal tid, inför söndagens Grand Prix.

Nederländaren och världsmästaren Max Verstappen från Red Bull fick tidigt en snabb tid, som kom att räcka hela vägen till pole position. Det fick också Haas-stallets Nico Hülkenberg, innan röda flaggan var framme då australiern Oscar Piastri, McLaren, smällt in i väggen i sjunde kurvan.

När kvalet kunde återupptas hade mer regn dragit in, vilket enligt F1:s sajt innebar att det inte fanns några större chans till förbättrade tider.

Därmed såg Verstappen ut att få en Haas-förare vid sin sida i första startled när loppet avgörs på söndagen, lokal tid.

– Det är lite oväntat, men jag är så klart väldigt glad och laget gjorde ett stabilt jobb, det var väldigt smidigt, säger Hülkenberg enligt Motorsportweek, och fortsätter:

– Det var ett vilt kval, de var galet, med förändrande förhållanden runt här som var kluriga med väggarna så nära och höga utfartshastigheter.

Senare straffades dock Nico Hülkenberg och flyttades ned tre placeringar då han brutit mot reglerna som gäller vid röd flagga.

Strax bakom Hamilton återfinns spanske Fernando Alonso, Aston Martin och i startledet bakom de brittiska Mercedesförarna Lewis Hamilton och George Russell.

FRÅN FÖRSTASIDAN