Haaland jagar Ronaldo – målrekord i sikte

Haaland jagar Ronaldo – målrekord i sikte

Manchester City's Erling Braut Haaland. Arkivbild.

Rui Vieira/AP/TT
Han har redan blivit historisk i Premier League.
Nu jagar Manchester Citys Erling Braut Haaland en annan historisk notering: målrekordet i Champions League, som först och främst handlar om semifinalen mot Real Madrid.
Stjärnan behöver sex mål för att peta ner Cristiano Ronaldo från rekordtronen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I 76:e minuten tryckte han till bollen på volley och Manchester City vann kvartsfinalens första match mot Bayern München med 3–0.

Med fullträffen i returmötet, 1–1, står norrmannen Erling Braut Haaland på tolv Champions League-mål den här säsongen.

Vilket betyder att han redan är två bättre än sin senaste toppnotering, tio mål för Dortmund 2020–2021 – och "bara" fem bakom Cristiano Ronaldos CL-rekord på 17 från 2013–2014.

Rekord i Premier League

Haaland, som behövde 27 matcher för att nå rekordnoteringen på 35 mål under sin debutsäsong i Premier League, har givetvis tanken på att uppdatera Europeiska fotbollsförbundet Uefas kolumn för antal mål för en Champions League-säsong.

Men det är inget som han tidigare har velat prata om.

I en intervju med Sky Sports har anfallaren sagt att hans fokus föst och främst handlar om laget och att nästa match ska ge tre poäng.

– Jag kan inte tänka på alla rekord hela tiden, då hade jag blivit galen, sade han efter rekordmålet mot West Ham den 3 maj.

Om Manchester City når finalen, som spelas i Turkiets huvudstad Istanbul den 10 juni, får Haaland tre matcher på sig att göra målen som behövs får att peta ner Ronaldo från rekordtronen.

Möter Real Madrid

Uppgiften blir dock inte den lättaste.

City möter Real Madrid, och La Liga-laget är i semifinal för tionde gången på tolv säsonger och jagar klubbens sjätte titel sedan 2014.

I den andra Champions League-semifinalen ställs Milanorivalerna Inter och Milan mot varandra, som spelas på onsdagen.

För 20 år sedan slutade matcherna 0–0 och 1–1, vilket resulterade i att Milan tog sig vidare till final på bortamål och vann sedan på Old Trafford mot ytterligare en Serie A-kollega, Juventus, efter straffar.

FRÅN FÖRSTASIDAN