sportsnackisar

Fyrverkerier sköts in på plan – match avbröts: "Det dödar fotbollen"

En röd bengal ser ut att ha tänts på läktaren bland publiken och på fotbollsplanen står säkerhetsvakter i gula västar och hjälmar.

FOTO: TV6
Matchen mellan Malmö FF och Union Berlin avbröts på torsdagskvällen efter att bortasupportrar sköt in fyrverkerier på planen.
Supporterfirandet slutar i platt fall
0:28

Efter reklamen: Supporterfirandet slutar i platt fall

(0:28)

Slå på ljud

Cirka tio minuter in i den andra halvleken sköt supportrar från Union Berlin in flera fyrverkerier på fotbollsplanen. Vissa hamnade nära spelarna på planen, skriver Aftonbladet.

Även så kallade bangers, kraftiga smällare kastades in på planen och det var kaosartad stämning på Malmö stadion där matchen spelades.

"Kan gå riktigt, riktigt dåligt"

I fotbollssändningen på TV6 hördes flera smällar innan domaren valde att avbryta matchen och alla spelarna lämnade planen.

– Att det skjuts saker på läktaren, med de korta avstånden som finns, det kan gå riktigt, riktigt dåligt, säger experten Martin Åslund i Viaplay, skriver Expressen.

Många poliser kallades in för att skilja bortaklacken från de andra besökarna på stadion.

Efter ett cirka 20 minuter lång paus återupptogs matchen igen.

MFF-kaptenen: "Det här dödar fotbollen långsamt"

Malmö FF:s kapten Anders Christiansen var arg över händelsen efter matchen.

– Det är ett fåtal människor som förstör det. Det är inte bara i dag men i dag är det katastrof. Det sitter familjer på läktaren och det smäller till höger och vänster. Men det är hela Europa. Jag vet fan inte vad som händer i Europa just nu. Det här dödar fotbollen långsamt. För folk vill inte gå på stadion. Det är pinsamt, sa han till Viaplay efter matchen.

Ingen har gripits i ärendet, meddelar polisen.

FRÅN FÖRSTASIDAN