sportsnackisar

Frida Karlsson och William Poromaa avslöjar intima detaljer: ”Känns rätt …”

Frida Karlsson och William Poromaa

Foto: TT, MIO
Sveriges mest uppmärksammade skidpar avslöjar nya privata detaljer.
– Det kan hjälpa oss att bättra på en bit i vårt pussel, säger Frida Karlsson och William Poromaa i ett uttalande, enligt Sportbiblen.

Skidparet Frida Karlsson, 23, och William Poromaa, 21, är på god väg att bli Sveriges mest omhuldade kärlekspar. Inte nog med att de är tillsammans – utan de båda klättrar på karriärsstegen.

När skidlegender som Charlotte Kalla, 35, och Therese Johaugs, 34, lägger pjäxorna på hyllan – så är Frida Karlsson favorittippad att hamna att ärva tronen.

En inte oförtjänt tippning, då 23-åringen vunnit sju OS- och VM-medaljer under sin karriär. Men allt har inte varit problemfritt parets förhållande.

Frida Karlsson, 23, och William Poromaa, 21.

Foto: MIO

Paret splittrat – förnekar rykten

I början av 2022 splittrades paret, skiver Sportbiblen. Rykten spreds om att Frida Karlsson bosatte sig i Östersund – och William Poromaa i Sundsvall.

Anledningen? Paret splittrades för att koncentrera sig på sporten. Då tvingades de bo på olika orter för att få bäst träningsförutsättningar. Paret har senare förnekat att deras relation skulle genomgått ett uppbrott.

Nu avslöjar Frida Karlsson och William Poromaa nya detaljer om deras privatliv. I ett uttalande berättar de om deras sysselsättning, som inte avhandlar skidor.

Paret: ”Att hjälpa till med att …”

För paret har nämligen blivit ambassadörer möbelföretaget Mio.

– Vi blev intresserade när vi förstod att Mio var ute efter ett djupare samarbete, där det handlar om mer än bara exponering. Att hjälpa till med att bygga kunskap om sömn och hur vi kan optimera den – tillsammans med en ergonom och sömnexpert – känns väldigt rätt, säger Frida Karlsson och William Poromaa i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det kan hjälpa oss att bättra på en bit i vårt pussel för att utvecklas. Samtidigt kan vi bidra med vår kunskap och erfarenhet kring träning, kost och bra återhämtning. Det kändes rätt från början. Mio är ett stort företag med en riktig familjekänsla. Det är ingen tvekan om att satsningen som görs på sömn kommer att göras fullt ut. Och det är precis så vi jobbar! säger paret.

Sen öppnar paret upp om mer privata detaljer om hemmalivet.

– Klockan ringer vid sju på morgonen och då äter vi frulle. Det kan vara gröt, mackor och ett glas juice. Efter det lite prehab (förebyggande för att undvika skador) innan vi rullar iväg för tre timmar skejt på rullskidbanan, säger paret.

– Cirka 50 kilometer senare äter vi lunch, något som går hyfsat fort att fixa. Det blir ofta rester från gårdagens middag. Sedan brukar det finnas lite tid för att prata med en tränare, ha ett sponsormöte och kanske göra en intervju.

”Det syns direkt på resultaten …”

Sedan är sömnen oerhört viktigt för en skidåkares prestationer och både Frida och William lägger stor vikt vid sömnen för att lyckas med sina karriärer.

– När vi tränar som mest sover vi som ofta en halvtimme mitt på dagen för att kunna genomföra dagens andra träningspass lika bra som det första. Men ska vi prestera, vilket vi vill varje dag, så krävs ungefär 8–9 timmars sömn på natten. Vi vet hur viktig sömnen är. Det syns direkt på resultaten i både träning och tävling om vi ruckar på antalet sovtimmar. När vi lägger ner så mycket tid som vi gör vill vi satsa optimalt hela vägen, på alla bitar, för bästa tänkbara resultat, avslutar paret.

Foto: TT, YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN