Först seger – sedan selfies med motståndarna

Först seger – sedan selfies med motståndarna

Den svenska världsstjärnan Isabelle Haak fick efter segern mot Bosnien-Hercegovina i European Golden League (3–1 i set) ställa upp och bli fotograferad tillsammans med motståndarna.

Daniel Kihlström/TT
Först vann de svenska volleybolldamerna debutmatchen i European Golden League med 3–1 i set mot Bosnien-Hercegovina.
Sedan fick världsstjärnan Isabelle Haak ställa upp på att ta selfies – med motståndarna.
– Vi har längtat efter det här, säger Haak efter premiärsegern.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Du vet att någon är en världsstjärna när motståndarna vill ta bild med dig efter en förlust. Det hände Isabelle Haak efter att Sverige vunnit med 3–1 (25–22, 26–24, 22–25, 25–22) mot Bosnien-Hercegovina i European Golden League – den mest prestigefulla nationsturneringen i Europa.

Efter slutsignalen i Idrottshallen i Lund inför 1 637 åskådare (fullsatt) kom bosniskorna fram till Haak för att ta bilder med skånskan. Därefter radades bord efter bord upp och de svenska landslagsstjärnorna fick skriva autografer till publiken.

"Längtat"

– Vi har längtat efter det här och det är kul att så många kommer fortfarande. Publiken sitter så nära så man känner verkligen stödet från dem, säger Isabelle Haak efter matchen.

Damlandslaget märker ett uppsving i intresse. Det började redan för två år sedan när det blev kvartsfinal i EM och fortsatte i fjol när det blev seger i European Silver League med uppflyttning till "gulddivisionen".

– Många har börjat spela volleyboll. Fler vänder blickarna mot oss och tycker att det är intressant att titta på, säger Isabelle Haak.

Den 23-åriga högerspikern blev nyligen italiensk mästare med Conegliano och har tidigare tagit flera ligatitlar i turkiska Vakifbank. Dessutom har Haak tagit två raka VM-titlar för klubblag och i fjol utsågs hon till Europas bästa volleybollspelare.

Nu anför Haak Sverige i landslagsturneringen European Golden League. Blågult såg i öppningsmatchen ut att gå mot en klar 3–0-seger, men i det tredje setet vaknade Bosnien-Hercegovina till och reducerade till 1–2 i set.

"Ville inte ge upp"

I det fjärde setet var Sverige riktigt illa ute. Laget låg ett tag under med sju poäng, men visade stark moral. Blågult vände till setseger med 25–22 och seger i matchen med 3–1 i set.

– Vi trodde på det ändå och matchen hade redan varit upp och ner. I volleyboll kan vad som helst hända och vi fortsatte bara att köra. Vi ville inte ge upp, säger Isabelle Haak.

Redan på lördag väntar betydligt tuffare motstånd. Då ställs Sverige mot gruppfavoriten Belgien på bortaplan. Gruppettan i de tre trelagsgrupperna och den bästa tvåan går vidare till semifinal i landslagsturneringen.

FRÅN FÖRSTASIDAN