Eriksson bekräftar – lämnar Chelsea

Eriksson bekräftar – lämnar Chelsea

Magdalena Eriksson lämnar Chelsea efter sex år. Arkivbild.

Joan Monfort AP/TT
Magdalena Eriksson och Chelsea går skilda vägar.
Efter sex år lämnar 29-åringen Londonklubben i sommar.
– Det känns surrealistiskt, säger en tårögd landslagsstjärna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eriksson har varit lagkapten i Londonklubben och så sent som förra helgen tog hon ännu en titel när Manchester United besegrades i FA-cupfinalen. Kontraktet med Chelsea löper ut i sommar och det har spekulerats kring framtiden.

Nu står det klart att den 29-åriga backen lämnar Chelsea efter sex år. Magdalena Eriksson bekräftar själv på Chelseas webbplats.

Eriksson: "Privilegierad"

– Det är så svårt att prata om det och det känns så surrealistiskt. Men jag kan meddela fansen att jag lämnar klubben efter säsongen. Det har varit en otrolig tid, den bästa tiden i mitt liv. Jag känner mig privilegierad över att ha varit med på den här resan och med den här klubben, säger Eriksson.

Eriksson har vunnit flera titlar under sin tid i London: fyra ligatitlar, fyra FA-cupsegrar och två ligacuptitlar. Hon hyllas stort av tränaren Emma Hayes.

– Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva vad "Magda" har betytt för det här laget. Men inte bara för klubben, utan även för mig. Hon har varit en underbar ledare att jobba med och har hjälpt att driva fram laget, säger Hayes.

Harder lämnar

Det är inte bara Magdalena Eriksson som lämnar storklubben. Anfallaren och tillika Erikssons flickvän, danskan Pernille Harder, meddelar att sejouren i Chelsea är över.

"Att spela för den här klubben var en dröm som blev sann. Jag älskade varje ögonblick. Tack för stödet genom åren", skriver Harder på Twitter.

Chelsea har fortfarande chansen på ännu en ligatitel. Laget leder Super League, två poäng före Manchester United med två matcher kvar att spela.

FRÅN FÖRSTASIDAN