Emma Igelström om bottenlösa sorgen: ”En dag som smärtar extra”

29 maj, 2023 
Emma Igelströms mamma gick bort i cancer förra året.
Emma Igelström, 43, plågas fortfarande av sorg.
I ett känslosamt inlägg på Instagram minns hon sin mamma.
”En dag som smärtar lite extra”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emma Igelström om livet i Saudiarabien
Emma Igelström om livet i Saudiarabien

2022 var ett omtumlande år för Emma Igelström som efter att hon upptäckte en ny tumör genomgick operationer, innan hon fick sitt andra barn, sonen Louie, tillsammans med kärleken Adam Kjellström.

Kort senare, för drygt ett år sedan, gick den före detta elitsimmarens mamma dessutom bort i cancer och på sin Instagram berättade Igelström om den bottenlösa sorgen.

Det har varit en av de vackraste tiderna i mitt liv men också en av de tyngsta. Livet och döden har aldrig levt så nära varandra som det sista halvåret. Jag är lycklig och så trasig på samma gång”, skrev hon.

Emma Igelström. Foto: Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Därför bor Emma Igelström i Saudiarabien

Emma Igelström och Adam Kjellström gifte sig i april och är nu bosatta i Saudiarabien, en flytt som har skapat reaktioner.

Annons

– Folk hade många åsikter när vi åkte över dit, men jag tycker att det är ett vänligt land där saker håller på att hända. Det är fantastiskt kul att vara med på den resan, har hon sagt till Aftonbladet.

Paret arbetar med att bygga padelbanor i landet vars kvinnosyn har fördömts. Bland annat står Saudiska kvinnor under männens förmyndarskap.

Emma Igelström och maken Adam Kjellström på nu i Saudiarabien.

Igelström hedrar mamman på Mors dag

Under Mors dag, i söndags, valde Igelström att ännu en gång att dela med sig av sorgen efter sin mamma i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Idag är det din dag älskade lilla mamma. En dag som smärtar lite extra. Tiden kanske läker litegrann men ärret finns kvar. Det påminner mig varje dag om dig, saknaden men också hur du tog vara på livet och levde in i det sista. Tack mamma och vi firar dig idag”, skriver 43-åringen.

Annons

Emma Igelström är en av Sveriges mest framstående simmerska med fyra VM-guld och 13 EM-guld på meritlistan. Hon satte även sju världsrekord på 50 och 100 meter bröstsim.

FOTO: INSTAGRAM/TT

Annons