Duon VM-anmäls – locket på om Nylander

Duon VM-anmäls – locket på om Nylander

Fabian Zetterlund. Arkivbild.

Fredrik Sandberg/TT
Tre Kronor anmäler forwardsduon Fabian Zetterlund och Linus Johansson i VM-truppen inför kvällens möte med ärkerivalen Finland.
Om det innebär att Torontostjärnan William Nylander tackat nej till VM-spel vill inte landslaget svara på.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Vi har ju linjen att vi bara kommenterar spelarna som är klara för VM", skriver Tre Kronors presschef Linus Hugosson i ett sms till TT.

Tre Kronor har nu anmält två målvakter, sex backar och 14 forwards och den slutliga VM-truppen får bestå av tre målvakter och 22 utespelare.

Med två utespelarplatser öppna går det fortfarande att plocka in en forward, men laget blir då skadekänsligt på backsidan.

Sverige har inlett mästerskapet med två raka segrar, 1–0 mot Tyskland och 5–0 mot Österrike, och möter härnäst Finland i kväll klockan 19.20. I de två första matcherna har förbundskapten Sam Hallam använt 20 spelare och haft fem platser öppna i truppen för att ha möjligheten att förstärka med NHL-spelare.

Enligt Aftonbladet har Calle Järnkrok, Toronto, tackat nej till VM-spel. Toronto åkte ur Stanley Cup-slutspelet natten till i lördags och där finns ytterligare tre svenskar, forwardsstjärnan William Nylander och backarna Erik Gustafsson och Timothy Liljegren.

Fabian Zetterlund, San Jose, och Linus Johansson, Färjestad, har varit på plats i Tammerfors men hittills stått utanför laget.

På plats i VM finns nu tre spelare som inte ingår i truppen, målvakten Jacob Johansson och backarna Christian Folin samt Joel Persson.

FRÅN FÖRSTASIDAN