Drömminuter när Dif tog första bortasegern

08 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Djurgårdens Oliver Berg jublar med lagkamraterna efter 2–1-målet.
Djurgården var illa ute mot Värnamo. Men två mål på bara ett par minuter i den andra halvleken innebar att stockholmarna tog sin första seger på bortaplan i allsvenskan för i år.
– Det känns ganska rättvist, säger Magnus Eriksson till Discovery+ efter matchen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det dröjde bara till den sjunde minuten. Sen hade den före detta Djurgårdsspelaren Gustav Engvall fått hål på sin gamla klubb. En fin pass från Simon Thern friställde anfallaren som behärskat kunde placera dit 1–0.

Topplaget Djurgården hade ännu inte vunnit på bortaplan i allsvenskan i år och stod på fyra förluster och två kryss på resande fot inför dagens match. Och även mot Värnamo hade gästerna svårt att hitta flytet i spelet i den första halvleken.

I andra halvleken tog gästerna dock över matchen alltmer och 20 minuter från slutet lyckades också Djurgården kvittera genom finländaren Rasmus Schüller, som gjorde sitt första mål för säsongen. Det med ett skott från utanför straffområdet efter en hörna.

Bara åtta minuter senare tilldömdes Djurgården en straff som Oliver Berg säkert placerade in i det vänstra hörnet. Vändningen var därmed fullbordad.

– Det har mest varit jubel på hemmaplan i år. Vi vinner på ett stabilt sätt efter en lite sämre första halvlek och en bättre andra. Så när man summerar det här känns det ganska rättvist, sade Magnus Eriksson, som återigen fick inleda på bänken, efter matchen.

Annons

2–1 till Djurgården stod sig alltså matchen ut efter att Värnamo haft svårt att skapa några heta målchanser.

Annons