Domaren skadade sig och fick bytas ut

02 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Linköpings tränare Andrée Jeglertz gör sin sista hemmamatch hos LFC innan han lämnar för att bli förbundskapten för det danska damlandslaget efter sommaren. Arkivbild.
Det hör inte till vanligheterna. Men i matchen mellan Linköping och Uppsala i damallsvenskan haltade huvuddomaren Adli Assali av planen i mitten på den första halvleken på grund av skada.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21 minuter in i den första halvleken tvingades huvuddomaren Adil Assali utgå och ersattes av fjärdedomaren Martin Johansson Oberle. Det sedan han skadat ena vaden. Då hade Linköping redan tagit ledningen efter att Yuka Momiki skruvat in 1–0 i 13:e minuten.

Gästerna har gått tungt i damallsvenskan och stod på sex raka matcher utan seger inför dagens match mot Linköping. Den nya tränaren Samuel Fagerholm, som jagar sin första seger, har dessutom flera spelare skadade i form av Helén Eke, Ellen Arbman Hansing, Wilma Öhman och Emilia Hjertberg.

Det var därför kanske inte särskilt förvånande att Linköping även kunde sätta dit 2–0 och 3–0 genom två snabba mål av målsprutan Cornelia Kapocs strax innan den nya domaren blåste för pausvila.

Linköping vann till slut matchen efter att Olga Ahtinen fastställt slutresultatet till 4–0 efter en timmes spel.

Annons