Denver vann tredje finalmatchen

08 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Denvers Aaron Gordon dunkar. Denver leder nu matchserien mot Miami, som spelas i bäst av sju, med 2–1.
Jamal Murray och Nikola Djokic blev historiska när deras Denver besegrade Miami med 109–94 i den tredje NBA-finalen. Denver leder nu finalserien med 2–1 i matcher.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Miami var dock det lag som inledde starkast men halvvägs in i första perioden kom Denver in i matchen och perioden slutade 24–24. Andra perioden var jämn men Denver ledde med 54–48 när den var slut. I tredje tog Denver helt över kommandot och drog ifrån till 82–68.

Flest poäng, 34, gjorde Denvers Jamal Murray. Miamis meste poängplockare blev Jimmy Butler med 28. Denvers Nikola Jokic noterades för 21 poäng och både han och Jamal Murray lyckades med en så kallad "trippel dubbel", det vill säga tvåsiffrigt i tre av fyra statistikkategorier.

För Jokic var det den andra under finalserien. Men det är första gången någonsin som två spelare från samma lag lyckas med det i samma match.

– Det var deras överlägset bästa prestation som duo på deras sju år tillsammans, säger Denvertränaren Michael Malone på en presskonferens efter matchen.

Jokic själv tog rekordet med ro.

– Jag är bara glad att vi vann matchen. Det var en viktig seger för oss eftersom de vann i vår arena. Vi ville inte hamna i ett 1–2-underläge, säger han.

Annons

Nattens vinst innebär att Denver, som vann det första mötet, återtar ledningen i finalserien då det nu står 2–1 i matcher mellan lagen. Finalen avgörs i bäst av sju möten.

Nästa gång lagen möts, i den fjärde finalmatchen, är natten mot lördagen svensk tid.

Annons