David Beckham öppnar upp om sin okända OCD: ”Tar på krafterna”

David och frun Victoria Beckham. Till höger syns David Beckham själv.

FOTO: TT
David Beckham talar för första gången ut om sin okända diagnos.
Diagnosen har han haft hela livet och den påverkar hans dagliga liv.
– Det tar på krafterna, säger han i en ny Netflix-dokumentär.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson efter bråket: ”Jag har pratat med min fru”
0:49

Efter reklamen: Janne Andersson efter bråket: ”Jag har pratat med min fru”

(0:49)

Slå på ljud

Det har skrivits otaliga artiklar om fotbollsikonen David Beckham, 47, genom åren – både om hans fotbollskarriär och hans äktenskap med förre Spice Girls-medlemmen Victoria Beckham, 49. Men aldrig tidigare har han berättat öppet om sin diagnos.

Nu väljer han att för första gången öppna upp om diagnosen som han har dragits med hela livet – och som påverkar hans dagliga liv. Det är i en ny Netflix-dokumentär som förre fotbollsspelaren talar ut om sin OCD, det vill säga tvångssyndrom.

Håller honom uppe om nätterna

OCD innebär att personen måste göra vissa saker på ett speciellt sätt eller tänka på ett visst sätt. Annars får man ångest eller tror att någonting hemskt kommer att hända. I dokumentären berättar Beckham att han bland annat stannar uppe i flera timmar efter att familjen har gått och lagt sig för att städa.

– När de ligger och sover går jag runt och gör i ordning efter de levande ljusen vi haft tända. Jag klipper bort stearinvaxet som sticker upp och torkar bort sotet på insidan av glasen. Knäppt, jag vet, men det är det värsta jag vet, säger han.

David Beckham om diagnosen: ”Tar på krafterna”

47-åringen måste ha det rent och prydligt i hemmet, annars mår han inte bra berättar han.

– Det tar på krafterna, men det känns nödvändigt. Jag städar alltid väldigt noga och ärligt talat … jag är inte säker på att min fru (Victoria) uppskattar det, säger han.

Det verkar i alla fall inte vara en deal breaker för Victoria då paret har varit gifta i imponerande 24 år i sommar. Det räknas förmodligen som guldbröllop i den ombytliga kändisvärlden!

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN